Fakta om fiksjon: Forbrytelse og forsoning

Velkomment til høstens første Fakta om fiksjon! På Hotel Norge i Lillesand vil Gaute Heivoll møte Paul Leer-Salvesen til samtale om "Sang for sekstiåtte forrædere".

Fakta om fiksjon: Forbrytelse og forsoning

Velkomment til høstens første Fakta om fiksjon!

Gaute Heivolls nye roman r en beretning om hva som skjer i en liten bygd som deles i to av krigen. I et samfunn på bare noen hundre sjeler blir det lagt merke til når hele sekstiåtte av bygdas innbyggere blir NS-medlemmer.

Nabo står mot nabo, mennesker som har gått på skole sammen og stått skulder ved skulder foran presten, ser på hverandre med nye øyne. Splittelsen vokser. Så, en lille julaften, blir åtte av bygdas menn arrestert.

Sang for sekstiåtte forrædere er en roman om forbrytelse og straff, om skyld og soning, om skam og tilgivelse. Sentralt i fortellingen står også tilgivelse. For hvordan kan menneskene leve videre side ved side, når den enes far har sendt den andres far til fangenskap i Tyskland?

På Hotel Norge i Lillesand vil Gaute Heivoll møte Paul Leer-Salvesen til samtale om bokas tema. Paul Leer-Salvesen er forfatter, teolog og professor i etikk og teologi ved Universitetet i Agder. Han har gitt ut både romaner og barnebøker og hans faglige forfatterskap har i stor grad kretset om tema som skyld, soning, skyldfølelse og straff.

Dette blir så bra!

Billetter kjøpes i resepsjonen på Lillesand Hotel Norge eller reserveres på tlf 37270144.
Pris kr 100.- uten suppe/ kr 200.- med suppe i forkant.

Lillesand Hotel Norge serverer deilig suppe fra kl. 18.30
Samtalen starter kl. 19.30
Irene Gressli Haugen vil lede samtalen