Fakta om fiksjon - å leve videre

Hør forfatter Brit Bildøen samtale med Paul Leer-Salvesen det å leve videre med sorg. Samtalen ledes av Sigurd Tenningen.

Fakta om fiksjon -  å leve videre

Hvordan går det an å leve videre etter å ha opplevd store tap?
Hva gjør sorg med livene våre?Hør forfatter Brit Bildøen samtale med Paul Leer-Salvesen det å leve videre med sorg. Samtalen ledes av Sigurd Tenningen.

Brit Bildøens roman "Sju dagar i august" handler om Sofie og Otto. Den handler om hvordan de to har det sammen, og den handler om sorgen over Marie, Sofies datter, som brutalt ble revet vekk den forferdelige dagen på Utøya i 2011

Tittelens sju dager refererer til en sommeruke hvor ingenting veldig drastisk skjer, men vi blir kjent med to mennesker som lever med en stor sorg.

Brit Bildøen er blant våre fremste samtidsforfattere. Ho debuterte i 1991 med diktsamlinga "Bilde av menn" og har siden gitt ut barnebøker, gjendiktinger, romaner og essay. Romanen "Sju dagar i august" blei tildelt P2-lyttaranes romanpris for 2014.

Paul Leer-Salvesen er nå professor i etikk og teologi ved Institutt for religion, filosofi og historie, Universitetet i Agder, og har tidligere arbeidet blant annet som fengselsprest og journalist.

Sigurd Tenningen er født 1982 i Kristiansand, der han også er bosatt. Han er forfatter, kritiker og redaktør i tidsskriftet Vagant. Tenningen har studert litteratur og språk ved universitetene i Genève og Bergen, og har en mastergrad i nordisk litteratur fra Universitetet i Agder.

Arrangementet er støttet av Aust-Agder Fylkeskommune og Stiftelsen Fritt Ord

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa