Fakta om fiksjon

Forfatter Hanne Ørstavik møter samlivsterapeut Frode Thuen til en samtale om kjærlighet og lengsel.

Fakta om fiksjon

De siste romanene til Hanne Ørstavik har handlet om kjærlighet, kropp og lengsel. I Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux møter vi Ruth som er kommet fram og som lurer på om lurer på om Johannes vil komme etter og i På terrassen i mørket har Paula reist til Sør-Spania etter bruddet med Jostein. Begge har opplevd avvisning og kjent hvordan sorgen sitter i kroppen. Begge jobber med å finne ut av hva kjærligheten er, hvem de selv er, og hvordan det er å elske.

På arrangementet fakta om fiksjon vil Ørstavik møte samlivsterapeut Frode Thuen til en samtale om kjærlighet o...g lengsel, med utgangspunkt i Ørstaviks nyeste roman På terrassen i mørket. Vi spør: Hva er sammenhengen mellom kjærlighet og kropp? Hva gjør vi med oss selv når vi åpner opp for kjærligheten? Hva vil det si å begjære, og hvorfor fester vi oss ved ett enkelt menneske?

Vi ønsker velkommen til en spennende samtale.

Arrangementet et støttet av Fritt Ord og Aust-Agder Fylkeskommune.

Fakta om fiksjon er en ny arrangementsserie fra Norsk Forfattersentrum Vestlandet. Her møter romanforfattere eksperter til samtale om bokas tema. Det er ikke språket og oppbyggingen som er viktigst, men innholdet. Hva handler dette om? Hva kan vi lære av denne romanen? Kva kan romanen tilføre som ekspertene ikke greier å formidle? Hvilke begrensinger har fiksjonen? Kan fiksjonen være misvisende?