Edvine Larssen og Marte Huke: En dialog

Edvine Larssen og Marte Huke samtaler om sitt kunstneriske samarbeid.

Edvine Larssen og Marte Huke: En dialog

Norsk Forfattersentrum og Babel - visningsrom for kunst arrangerer denne samtalen mellom Edvine Larssen og Marte Huke.

Edvine Larssen (kunstner) og Marte Huke (forfatter) har samarbeidet siden 2007. Edvine Larssen er en kunstner som ofte har en litterær inngang til sine arbeider. Marte Huke arbeider mye med bilder og rom i tekstene sine. Dette skaper en interessant inngang for samarbeid.

Larssen og Huke har samarbeidet om disse prosjektene:

Side 56 (tekstskulptur). Vist på Brunosten prosjektrom 2007 og ved Trøndelagsutstillingen 2010.

Rør ved det som ikke kommer (installasjon). Vist i Torpedogangen, Dora 2008.

Drømmeproduksjon (fanzineverksted). Har turnert flere steder i landet 2009-2015.

De arbeider for tiden med DKS–produksjonen Et eget rom (i samarbeid med Lev Art) og zinen Simon says hvor de utfordrer hverandre til å skape noe på den andre sin hjemmebane.

Marte Huke (f. 1974) bor i Trondheim og Berlin. Hun har gitt ut fire diktsamlinger, den siste “De fire årstidene” kom ut høsten 2011. Hun er utdannet ved Skrivekunstakademiet I Hordaland og Litterär gestaltning ved universitetet I Göteborg. Marte Huke har en lang rekke med samarbeid med andre kunstnere bak seg, både innen teater, musikk og billedkunst. Hun var med og stiftet Æ Å Trondheim litteraturfestival, har arbeidet med tidsskriftet Ratatosk, var i 2008 fylkeskunstner i Sør-Trøndelag. Hun arbeider for tiden med en bok som skal komme ut høsten 2015.

Edvine Larssen (f. Mosjøen 1977) er en kunstner som arbeider med store stedsbundne verk. Hun var en av initiativtakerne til Marienborg atelierfellesskap i Trondheim, som var aktiv med å fronte ung kunst i alle sjangre i perioden 05-09. Edvine Larssen er utdannet fra Kingston University i London (Bachelor with Honours), Kunstakademiet i Trondheim (MFA) og CCA Kitakyushus Japan. For tiden er hun ansatt som stipendiat i Norsk program for kunstnerisk utviklingsarbeid ved NTNU hvor hun utforsker kunstverk i skjæringspunktet mellom ulike felt i tillegg til å utforske et japansk begrep for romlighet og tid, MA. I 2014 viste hun et helt nytt deltagende verk i Levanger, At any given moment. Dette verket skal vises i ny drakt under Bastard, Trondheim internasjonale festival for scenekunst i 2015.

Arrangementet er støttet av Trondheim kommue og Fritt Ord.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa