Den politiske litteraturen: Fatemeh Ekhtesari

Poet og tidsskriftredaktør Priya Bains møter tre forfattere til samtale om politisk litteratur i denne samtaleserien. Hvordan forholder forfattere seg til merkelappen «politisk» om sin egen litteratur? Hva tenker de om litteraturens muligheter i møte med ufrihet? Hva er de opptatt av i sin egen skriving?

Den politiske litteraturen: Fatemeh Ekhtesari

Andre gjest ut er poet, redaktør, menneskerettsaktivist og jordmor Fatemeh Ekhtesari (f. 1986). Den persiske forfatteren har en rekke utgivelser bak seg, den nyeste av dem den tospråklige diktsamlingen Hun er ikke kvinne (Aschehoug) fra fjoråret. En energisk, sjangeroverskridende og vakker bok som kretser rundt kjønn og frihet, livslyst og stengsler. Hva tenker hun om ufrihet i vår tid?

Samtalen foregår på engelsk.

Priya Bains (f. 1995) er poet og skribent. Hun har studert ved Skrivekunstakademiet i Bergen og Forfatterskolen i København, og sitter i redaksjonen til det feministiske tidsskriftet Fett. Hun debuterte med diktsamlingen Med restene av mine hender (Forlaget Oktober) i 2021, og mottok for den festspilldikterens stipend under De litterære festspill i Bergen i 2022, samt Olav H. Hauge-stipendet 2022.

Arrangementet er gratis og åpent for alle. Velkommen!

Miniserien er et samarbeid mellom Deichman Forfattersentrum og Norsk Forfattersentrum. De siste samtalen i serien  finner sted 3. mai (Günel Mövlud).

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa