BOK1|BOK2

BOK1|BOK2 er Norsk Forfattersentrums arrangement for fiskefersk litteratur. Denne gangen har vi gleden av å presentere Ranja Bojer, Veronika Erstad og Gjermund Gisvold, sammen med de andreboksaktuelle forfatterne Mathias R. Samuelsen og Hilde Susan Jægtnes. Endre Ruset stiller opp som samtaleleder.

BOK1|BOK2

Bok1:

Ranja Bojer (f. 1975) har høstet mye oppmerksomhet for sin debutroman Alt annet enn sannheten (2014). Hun bor i Trondheim, hvor hun i flere år drev platebutikken Rotrock på Svartlamon.

Gjermund Gisvold (f. 1972) debuterte i 2014 med romanen Gjøkungen, som har fått gjennomgående gode kritikker. Han er født i Trondheim, hvor han fortsatt bor. Han har gått på Forfatterstudiet i Tromsø.

Veronika Erstad (f. 1979) debuterte i år med diktsamlingen Eg er så nær morgonen eg kan kome. Hun har tidligere gått på Forfatterstudiet i Bø og Forfatterstudiet i Tromsø.

Bok2:

Mathias R. Samuelsen (f. 1985) er Trondheimsforfatter, og har tross ung alder etablert seg som en toneangivende forfatter i sin generasjon. Han driver mikroforlaget Beijing Trondheim i samarbeid med Rune F. Hjemås, er en hyppig brukt skrivekurslærer og har gjort seg bemerket som redaktør og gjendikter av amerikansk samtidslyrikk. Nylig ble han ansatt som Lillehammer Litteraturfestivals nye kunstneriske rådgiver. Han debuterte i 2008 med boken Utredning om trengsel, hans andre bok, Forstillingsverket, kom i 2014.

Hilde Susan Jægtnes (f. 1973) er i tillegg til å være forfatter, skuespiller. Hun er utdannet ved Rose Bruford College i London, og har en master i film- og tv-manusskriving fra University of Southern California i Los Angeles. Den første boken hennes, Det er noen som lyver, kom ut i 2012. Hennes andre bok, novellesamlingen Minner trives best alene i storm, kom i 2014. Hilde Susan har gjort seg bemerket som arrangør av diverse lyrikkarrangementer i Osloområdet, og skapte nasjonal oppmerksomhet rundt unge forfatteres kår med kronikken Hvem må jeg ligge med for å bli anmeldt?

Endre Ruset (f. 1981) debuterte i 2001 med diktsamlingen Ribbeinas vingespenn. Siden det har han gitt ut Kims lek (2005) og Elsket og savnet (2014). Endre Ruset er redaktør for tidsskriftet Olympiastadion og har tidligere vært kunstnerisk rådgiver.

CC: 100,-/70,-

Støttet av Fritt Ord og Trondheim kommune.