BOK1 BOK2

Vi presenterer tre debutanter og to andreboksforfattere på en og samme kveld.

BOK1 BOK2

I en litterær offentlighet hvor bestselgere og gamle travere gjør krav på oppmerksomhet, kan det være vanskelig for en ung forfatter å få oppmerksomhet. BOK1|BOK2 presenterer fem forfattere som fortjener oppmerksomhet.

Ellisiv Stifoss-Hanssen, Tora Seljebø og Marit Bolsø Brodersen leser fra sine debutbøker. Deretter vil vi intervjue Joakim Kjørsvik og Ida Hegazi Høyer om den vanskelige andreboka. Eline Bjerkan leder samtalen.

Trondheim, torsdag 8. mai 2014
Dørene åpner 19.00
– arrangementet starter 19.30
Rockheim Panorama – inngang på baksiden av Rockheim, den store gule døra som vender ut mot fjorden.
Inngang: 100/50

OM FORFATTERNE

Ida Hegazi Høyer

(f. 1981) er opprinnelig dansk-egyptisk. Hun debuterte i 2012 med den kritikerroste romanen Under verden, som var den eneste debutboka som kom på langlista for P2-lytternes romanpris. I 2013 fulgte hun opp med romanen Ut.

– Uvanlig velskrevet debut […] Debutantens skarpe blikk for detaljer bidrar til at en bygd med knapt 600 innbyggere pluss en innflytter blir et fullblåst romanunivers.

Fartein Horgar, Adresseavisen

Joakim Kjørsvik (f. 1978) debuterte i 2007 med Åpenbart ingen nabo. Andreboka I fjor var en lang natt kom i 2013, og viste en forfatter som hadde brukt mellomtiden godt. Gjennom dager, uker og måneder følger vi en ung mann som ferdes i et vekselvis dystert og muntert Oslo som befolkes av mennesker som har klort seg fast for ikke å falle ned i avgrunnen.

– Kjørsvik skriver godt, boka er morsom, og han makter også å få fram en sår undertone som gir fortellingen en dypere klangbunn.

Ørjan Greiff Johnsen, Adresseavisen

Marit Bolsø Brodersen (f. 1982) debuterte i 2013 med diktsamlingen Post it. Spor tid, spor elv.

Post-it. spor tid, spor elv er et glimrende debutarbeid som på samme tid følsomt og med analytisk distanse utforsker forgjengeligheten innenfor et begrenset felt.

Fartein Horgar, Adresseavisen

Ellisiv Stifoss-Hanssen (f. 1980) Debuterte i 2014 med romanen La meg sove til dette bare er en drøm.

Debutant Ellisiv Stifoss-Hanssen vil skildre keiseren av sykdommer. Det lykkes hun med.

Ane Farsethås, Morgenbladet

Tora Seljebø (f. 1973) debuterte i 2014 med diktsamlingen Om kvelden blir namna ropa heim.

I alle desse dikta er naturen med, på kvar ei side finn vi anten ein maur, eit tre, ei elv, ein åker, vattn, dogg, ljos, mørker, fisk, ei svale, skogen, eit rovdyr, ei grein, ein jeksel. Det er ikkje klisjé-aktig, det er berre heilt fabelaktig vakkert, velkomponert og godt skrive.

Lena Ramberg,  Bokmerker

Arrangør er Norsk Forfattersentrum, i samarbeid med Rockheim og Rockheim Panorama. Støttet av Fritt Ord og Trondheim kommune.


Andre arrangement

Sjå alle arrangementa