Bergen i litteraturen - De Litterære Festspill

Samtale med Bergens egne forfattere; Stig Holmås, Ingri Lønnebotn, Erlend O. Nødtvedt, Tomas Espedal og Gunnar Staalesen. Prolog ved Erling Gjelsvik. Ledet av Jan H. Landro. Musikk ved Julian Berntzen

Bergen i litteraturen -  De Litterære Festspill

Stig Holmås er det som kan kalles en tjuagutt fra Bergen. Han er utdannet bibliotekar og har bl.a. arbeidet på Bokbåten på Vestlandet. Han debuterte som forfatter i antologien Åtte fra Bergen i 1969 og forfatterskapet omfatter de fleste sjangre. Som få andre har han beskrevet Bergen i Guttene i Markegaten, O.K. Corral og Regn. Han har skrevet to serier med indianerbøker for barn og ungdom, - Vinterhauk-serien og Apace-serien. Når en roman har tittel Flukten fra Kemneren; eller Den veldige lengselen i bodyen min, da vet man at forfatteren har en vittig penn.

Erlend O. Nødtvedt debuterte med diktsamlingen Harudes i 2008 som vakte stor oppmerksomhet, og som han fikk Ung Poesi-prisen for. Diktsamlingen Bergens beskrivelse fikk strålende kritikker og ble kåret til en av årets beste bøker 2011 i Klassekampen. Hans siste diktsamling Trollsuiten kom i 2014. Erlend O. Nødtvedt har blitt en etterspurt oppleser som fenger publikum med sin særegne stil.

Tomas Espedal debuterte som forfatter i 1988 og har utgitt både romaner og kortprosasamlinger. Han eksperimenter ofte med sjangeroverskridelser og i sine senere utgivelser skriver Espedal tett på eget liv og erfaringer samtidig som han utforsker forholdet mellom romanen og sjangere som essay, brev, dagbok, selvbiografi og reiseskildring. Espedals Gå. Eller kunsten å leve et vilt og poetisk liv (2006) ble nominert til Nordisk Råds Litteraturpris, og han ble på ny nominert for Imot kunsten (2009) og Bergeners (2013). I fjor kom Mitt privatliv som er en blanding av roman og fotobok og som vakte oppsikt.

Ingrid Lønnebotn debuterte i 1988 med diktsamlingen Jordstyrt og året etter kom den kritikerroste romanen Knekk meg litt kjærlighet. Hun har skrevet en rekke romaner og for boken Bort fra dine øyne (1999) ble hun nominert til P2-lytternes romanpris. Fjorårets roman hadde tittel En av de andre.

Litteraturhuset i Bergen, Bergen kl 19.00
Billetter (ord.) 150.- (Honnør/stud.) 100.-

Forhåndssalg hos Norli Galleriet
Telefon 97478241 e-post; galleriet@norli.no
Åpent; mandag - fredag 09.00-21.00, lørdag 09.00-18.00

logo norli
bergen kommune
scandic
fritt ord
Gyldendal_logo

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa