...at hjertet ditt ikke sitter der det skal...

Velkommen til samtale og opplesninger ved tidligere fribyforfattere Fatemeh Ekhtesari og Ali Hayder. Du har også anledning til å "ta en kaffe med oss", altså oppleve en kunstinstallasjon der kvinner med ulik bakgrunn drikker kaffe mens de deler sine historier.

...at hjertet ditt ikke sitter der det skal...

Begge foto: Linda Bournane Engelberth

Tittelen på arrangementet er hentet fra et dikt av tidligere fribyforfatter i Kristiansand, Ali Hayder. I 2021 ga han ut diktsamlingen Lukta av svart, som tittelen er hentet fra.  

Til dette arrangementet kommer både Ali Hayder og tidligere fribyforfatter Fatemeh Ekhtesari. Det blir samtale, opplesninger og mulighet til å bli bedre kjent med de to forfatterne. I tillegg kan du se utstillingen ... at hjertet ditt ikke sitter der det skal... av Christina Leithe H. Tittelen er lånt fra Ali Hayders dikt, og utstillingen inkluderer poesi av fire fribyforfattere; Ali Hayder, Haile Bizen, Selma Yonus og Fatemeh Ekhtesari.

Under arrangementet kan du også "ta en kaffe med oss", altså oppleve en interaktiv kunstinstallasjon hvor kvinner med ulike bakgrunner drikker kaffe og deler historier med publikum.

Hvor: Kristiansand folkebibliotek, Rådhuskvartalet

Når: Torsdag 2. mai, kl.17.00-19.00

Gratis inngang!

Ali Hayder er poet, forfatter og journalist fra Mosul i Irak. Fra 2017 til 2019 var han fribyforfatter i Kristiansand. Hayder har utgitt en novellesamling og to diktsamlinger på arabisk. Et utvalg av diktene hans ble presentert i norsk oversettelse i Å kysse en ørken, å kysse en myr. (2019). Lukta av svart er Hayders første diktsamling på norsk og arabisk.

Fatemeh Ekthesari er poet, redaktør, menneskerettsaktivist og jordmor fra Iran. Hun har utgitt fire diktsamlinger, to novellesamlinger og to samlinger med prosatekster på persisk. I 2015 flyktet Ekhtesari fra Iran etter å ha blitt dømt til nittini piskeslag og elleve og et halvt års fengsel. Hun kom til Lillehammer som fribyforfatter i 2017. Ekhtesari har mottatt flere priser og utmerkelser for sitt forfatterskap internasjonalt, deltatt på en rekke litteraturfestivaler, og på kort tid blitt en tydelig stemme også på den norske poesiscenen. Hun er ikke kvinne (2022) er hennes første nyskrevne diktsamling i Norge, og er arbeidet frem parallelt på persisk og norsk.

Arrangementet er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum Sørlandet, Kristiansand folkebibliotek, Demokratiuka i Kristiansand og Stemmene Kunst- og Teaterverksted.