TOVE + TIRIL VALEUR

Forfattersentrum Sørlandet og Cinemateket inviterer til FORFATTER VELGER FILM med forfatter Tiril Valeur. Det blir opplesning, enkel servering og filmvisning.

TOVE + TIRIL VALEUR

Forfattersentrum Sørlandet og Cinemateket inviterer til Forfatter velger film en hyggelig kveld fra kl. 18.00, med bok, bar og film. Denne gangen har vi invitert forfatter Tiril Valeur. Hun har valgt film, og vil lese litt for oss.

Program
● Opplesning: Tiril Valeur leser fra Tove Jansson (15 min.)
● Pause med bar, kaffe og enkel servering (15 min.)
● Filmvisning: TOVE (varighet 1 t 55min)

Dette er den prisbelønte filmen om Tove Jansson, skaperen av Mummitrollet. Et engasjerende drama om forfatteren og kunstneren Tove, hennes kreative energi og jakten på identitet, begjær og frihet. Filmen tar oss med til Helsinki like etter krigen, hvor Tove Jansson forsøker å slå gjennom som kunstner, men stadig litt i skyggen av sin far, billedhugger Jansson. Samtidig handler livet om utsvevende festing og forholdet til politikeren Atos, og etterhvert teatersjefen Vivica. Det er en tid fylt av frihet og mange ulike valg, både i kunsten, samfunnet og kjærligheten. Regi: Zaida Bergroth, Sverige/Finland 2020. Se trailer til filmen

Filmen gir et nydelig inntrykk av hvem Jansson var. En inspirerende, leken og herlig egenrådig sjel som aldri ga opp. – Filmfront

Tiril Valeur
Forfatter og illustratør Tiril Valeur fra Kristiansand er nok mest kjent for de nydelige barnebøkene om Polly-Esther. Tiril er en varm beundrer av Tove Janssons forfatterskap og sier selv: “For meg er det ingen over Tove Jansson, og jeg har alltid vært glad i hennes litt mørke univers, både litterært og visuelt”. Vi gleder oss til besøk av Tiril.

Hvor: Cinemateket, Kongens gate 6

INFO, BILLETTER & TRAILER
https://www.krscinematek.no/events/tove-tiril-valeur/

INNGANG
Billett kr. 80 (nett eller kasse)
Film fra 18.00, baren åpen fra kl. 17.30, og etter film til ca. 22.00.
Gratis kaffe & te.
Drikke kan tas med i salen.
Ta evt. med snop, vi har ikke kiosk.
Medbragt mat/middag i foajéen er tillatt.


Andre arrangement

Sjå alle arrangementa