Poesifestivalen 2016

Hva skjer med poesien? Kom til Larvik og sjekk det ut! Seminar, Speed-dating, Punsj&poesi, Konsert&snakk, Poesi&snakk, Slampoesi, Ferdigsnakka, Stuntlesninger

Poesifestivalen 2016

Hva skjer med poesien? Kom til Larvik  og sjekk det ut!
Seminar, Speed-dating, Punsj&poesi, Konsert&snakk, Poesi&snakk, Slampoesi, Ferdigsnakka og Stuntlesninger

10.-12. juni arrangerer Larvik sin aller første poesifestival. I 2015 ble Annabelle Despard og Jan Jakob Tønseth,  refusert av Kulturrådet. De er invitert il festivalen sammen med Jan Erik Vold som skrev flere artikler og etterlyste debatt om dette. Samt en av dem som satt i det aktuelle vurderingsutvalget, professor Ole Karlsen.  Det er Karin Haugen, redaktør i Klassekampen, som styrer samtalen.

Ole Karlsen skal forøvrig holde foredraget, « Samtidslyrikken i dag og noen gode dikt» på seminaret som innleder festivalen, og slik sett får vi kanskje vite hva Karlsen mener er gode dikt. Jan Erik Vold vil også snakke om hva som er god litteratur, og i den anledning presentere sin nye bok, Kànon/kannon/kanòn - en krønike om litterær kvalitet - også det i samtale med Karin Haugen.

Jan Erik Vold sine tidlige diktlesninger kunne kanskje grense opp mot performanceuttrykket.  Under poesifestivalen i Larvik har Vold sagt ja til utfordringen om å bli med på Slampoesi, og med det er kanskje ringen sluttet? Vold møter slampoetene Fredrik Høyer, Taro Cooper og beatboxeren Beatur.

Tønes regnes som en av Norges beste låtskrivere. Han kommer til Larvik.  Josefine Klougart ble nominert to ganger til Nordisk Råds litteraturpris før hun ble 30, hør Håvard Rem snakke med den danske stjerneforfatteren som nettopp får gode omtaler for sin poetiske form og stil.

Håvard Rem vil også lede samtalen under poesi & snakk med Steinar Opstad, og deretter på punsj & poesi med Ruth Lillegraven og Margaret Skjelbred. Og hva gjør Vigdis Hjort på en Poesifestival?  Hun har skrevet åpningsprologen til festivalen. En av Norges få kvinnelige rappere kommer til Poesifestivalen i Larvik, Sophie Krüger, hun møter ungdommen i verksted og på konsert. Poesibilen kommer også, den deler ut poetiske bøter, og kanskje kommer det et dikt eller to?  Henger du med videre helt til søndag kan du bli med på Poesigudstjeneste i Larvik kirke, (program kommer senere) eller Poesi&snakk med Berit Reiss-Andersen som forteller om sin bestefar, dikteren Gunnar Reiss-Andersen.

Og som punktum finale, selve epilogen, byr vi på konsert & snakk med Anne Grete Preus, som ikke trenger noen nærmere omtale.

Her finner du alle detaljer

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa