Om hevn - med kjærleg helsing Pedro Carmona-Alvarez

«Hevn. Regnskap. Likevekt. Utjevning. Jeg har tenkt at Hevnen er bunnløs, kjerneløs, for siden å ombestemme meg; nei, hevnen er nettopp full av sentrum, av en slags trassig hukommelse, en insisterende kjerne som verken kan eller vil glemmes. Jeg har tenkt på moral og justis, men også på arv, på hvordan ugjerninger formidles, gjenfortelles og formidles fra generasjon til generasjon. Og så har jeg tenkt at hevnens natur er spiralsk, uendelig, ustoppelig; den krever ikke ro, avslutning, men fortsettelse. Hevngjerningen er gjentagende, performativ; den både anklager, næres av og reproduserer udåden den har som kilde. For hevnen gjennomføres alltid av noen som ufrivillig har blitt påført en urett.»

Om hevn - med kjærleg helsing Pedro Carmona-Alvarez

Dette er noe av det Pedro Carmona-Alvarez tenker om hevn. Kom på Bokhuset og hør ham snakke om hevnens vesen, om hevn i myter, i litteraturen, i populærkulturen og om hvordan hevn kan forplante seg gjennom flere familie- og slektsledd.

Pedro Carmona-Alvarez debuterte med Helter (1997),  en diktsamling omtalt som et vitalt tilskudd til norsk poesi. Siden debuten har han utgitt en rekke bøker i ulike sjangrer. Han har dessuten vært redaktør for Cappelen Damms debutantantologi Signaler og for Verden finnes ikke på kartet, en antologi med gjendiktninger av internasjonal samtidspoesi med Gunnar Wærness. Carmona-Alvarez har mottatt en rekke priser, blant annet Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Kritikerprisen og Triztan Vindtorn poesipris. Han er også musiker i flere band, og aktuell med platen Kin med sitt eget band, Moon Pedro & The Sinking Ship.

På Bokhuset i Stavanger, kl. 19.00. Inngang kr 150,- (ordinær), kr. 75,- for studenter/honnør Billetter selges her og i døren

Med kjærleg helsing er en serie uformelle møter med forfattarar som snakker om tema de interesserer seg for, men som du kanskje ikke vet at de er opptatt av. Av Norsk Forfattersentrum Vestlandet, i samarbeid med Bokhuset, og støttet av Stavanger kommune.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa