Litteraturfest Levanger

Lørdag 6. desember er det igjen klart for Levangers hyggelige førjulstradisjon, Litteraturfest Levanger! Årets forfattere er Vigdis Hjorth, Dag Skogheim, Torkil Damhaug og Eivind Hofstad Evjemo. Musikalsk gjest er Eva Holm Foosnæs. Gjestene blir presentert av konferansier Ingvild Evjemo. Alt ligger til rette for en fantastisk kveld!

Litteraturfest Levanger

Lørdag 6. desember kl. 18.00
Galleri Fenka, Kirkegata 66, Levanger
Inngang: 100 (voksne) / 50 (studenter, barn og pensjonister)

Vigdis Hjorth (f. 1959) er kjent som en kunnskapsrik og samfunnsengasjert forfatter av bøker som Om bare, Leve Posthornet!, Tredve dager i Sandefjordog årets utgivelse Et norsk hus. For sitt forfatterskap har hun blant annet vunnet Gyldendalprisen, Kritikerprisen og Brages Hederspris. Hun har klart noe få andre forfattere får til, nemlig å bygge en bro over den vanskelige kløfta mellom kritikerjubel og publikumspopularitet. Det finnes ingen grunn til å hevde annet enn at Vigdis Hjorth siden debuten i 1989 har etablert seg som en av landets viktigste forfattere.

Lene Ask (f. 1974) har i flere år markert seg som barnebokforfatter og serietegner. 2014 ble et gjennombruddsår med utgivelsen Kjære Rikard. Gjennom et samarbeid med Misjonsarkivet fikk Lene Ask tilgang på Rikard Jakobsens historie. Rikard ble født i 1875, da han ble åtte reiste faren fra ham og to yngre søsken for å misjonere i Madagaskar, og det skulle ta ti år før de møttes igjen. Kjære Rikard tar utgangspunkt i brevvekslingen mellom Rikard og hans far.

Eivind Hofstad Evjemo (f. 1983) er en av Norges markante yngre forfattere. Vekk meg hvis jeg sovner vant Tarvei Vesaas-debutantpris i 2009, og oppfølgerromanen Det siste du skal se er et ansikt av kjærlighet vant blant annet Ungdommens kritikerpris. I år har han sluppet sin tredje roman Velkommen til oss, som handler om et ektepars private sorg i skyggen av 22. juli. Eivind Hofstad Evjemo er dessuten ildsjelen bak Litteraturfest Levanger.

Dag Skogheim (f. 1928) har utgitt mer enn tretti verk i ulike sjangre: romaner, noveller, bøker for barn og ungdom, samt betydelige sakprosabøker. Han har også laget radio- og TV-programmer for NRK. Skogheim har konsentrert seg om temaer som tuberkulose, arbeiderklassen og arbeiderbevegelsens historie og krigshistorien i Nord-Norge. I år besøker han Litteraturfest Levanger for tredje året på rappen. Som 86-åring er Dag Skogheim en aktiv formidler av litteratur og kulturhistorie.

Eva Holm Foosnæs (f.1983) fra Steinkjer er utdannet pianist og komponist fra Musikkonservatoriet I Trondheim, Conservatorio di Musica di Perugia, Italia og Robert Schumann Hochschule für Musik, Düsseldorf Tyskland. Hun jobber frilans som repetitør og akkompagnatør og arbeider ofte med sangere og kor. Som komponist har hun skrevet musikk for scene og teater og har gjort bestillinger for Propellen Teater, Trøndelag Teater, Lillehammer Litteraturfestival og Teater på ”UKA internasjonale festival”. Hun er dirigent for kammerkoret Aurum og sammen med Lars Eggen har hun kunstnerisk ansvar for Opera di Setra og Tylldalspelet.

Arrangør: Norsk Forfattersentrum, Levanger bibliotek, Levanger kommune, Galleri Fenka og familien Hofstad Evjemo
Støttet av: Fritt Ord

Velkommen!

Vennlig hilsen
Eivind Hofstad Evjemo, forfatter og vert, 977 61 597
Guri Marjane Sivertsen, biblioteksjef Levanger bibliotek, 92 86 94 02
Martin Ingebrigtsen, formidlingskonsulent Norsk Forfattersentrum, 984 37 109

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa