Litteraten: Sølvmånen

I anledning Samisk uke 2016, inviterer Norsk Forfattersentrum og Perspektivet Museum til en magisk eventyrstund med Sissel Horndal, for større barn og voksne.

Litteraten: Sølvmånen

Hvem har ikke undra seg over månen?
Denne vakre, blanke skiva,
som har så mye kraft
at den kan flytte all verdens hav.
Men det fins historier om en annen måne.
En måne som skinner som sølv.
En farlig måne.
Som kanskje ikke er en ekte måne.
For ting er ikke alltid det de ser ut til å være.

Sølvmånen, som utgis i februar 2016, er en bildebok for større barn, ungdom og voksne som ikke er lettskremte. Sissel Horndal vil fortelle om jenta som blir overfalt av Stallo mens hun gjeter rein i fjellet og vise de vakre illustrasjonene fra boka. Horndals særpregede fortellertalent og illustrasjonskunst garanterer for et magisk og uforglemmelig møte med samisk sagntradisjon.

Sissel Horndal (f. 1970) bor i Mørsvikbotn i Sørfold. Hun har illustrert en lang rekke norske og samiske bøker, i tillegg til flere egne utgivelser. Hun har blitt tildelt Nynorsk barnelitteraturpris for både Ei halspastillhistorie og Himmelspringaren og for illustrasjonene til Mánugánda ja Heike (Månegutten og Heike) ble hun nominert til Nordisk Råds barne- og ungdomslitteraturpris i 2013 sammen med forfatter Signe Iversen. I 2015 var hun igjen nominert for illustrasjonene til Veikko Holmbergs Durrebjørnen og skuterløypa. I 2015 fikk hun også Blixprisen for sitt barnelitterære forfatterskap.

Gratis inngang.

I samarbeid med Perspektivet museum.

Litteraten arrangeres med støtte fra Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

NF_logo_nord_norge

       

logo_pale

   

Sama Logo

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa