LITTERATEN: Kom nærmere menneske. En scenetekst om vennskap

Litteraten torsdag 24. mai byr på en nyskrevet scenetekst av Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen, fremført av skuespillerne Anethe Alfsvåg og Tonje Dreyer Sellevoll.

LITTERATEN: Kom nærmere menneske. En scenetekst om vennskap

Litteraten torsdag 24. mai byr på en nyskrevet scenetekst av Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen, fremført av skuespillerne Anethe Alfsvåg og Tonje Dreyer Sellevoll.

Dette er første gang Palonen & Solstad-Nøis skriver for scenen. Kom nærmere menneske utforsker et vennskap med vidd og alvor. De to fortellerstemmene deler sine tanker om død, parforhold, hverdagskaos, tilhørighet og ensomhet. Kanskje kan det være vel så viktig å finne den rette vennen som den rette kjæresten? Hvor nært kan man komme en annen, når er grensen nådd, når kommer man til hverandres Inste grind?

I Kom nærmere menneske brukes det flerstemte som tilnærmingsmåte og metode. Dynamikken mellom de to fortellerstemmene som snakker til hverandre, og forbi hverandre, er sentral.

Etter lesningen samtaler forfatterne og dramaturg Kristin Bjørn om erfaringer de har gjort seg underveis, i møtet mellom det skjønnlitterære feltet og scenekunstfeltet. Hva tilfører det teksten at den ikke er skrevet i ensomhet, men i et sammensurium av impulser og innfall, utenfra og innenfra?

Kom nærmere menneske tar deg med til gravlunden, Rema og rommet.

Caroline Kaspara Palonen er bosatt i Harstad. Hun er utdannet ved Kunsthøgskolen i Bergen og Forfatterstudiet i Tromsø. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Så fulgte romanene Du er meg for søvnig (2013, Cappelen Damm) og Det er mitt hav (2015, Cappelen Damm). I 2016 kom diktsamlingen Øy, øy (Cappelen Damm).

Ingvild Solstad-Nøis er bosatt i Tromsø. Hun er utdannet ved Universitetet i Tromsø, og har gått på Forfattterstudiet i byen. Hun debuterte med romanen Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit på forlaget Oktober (2011) og utgav i 2013 Rolig sone. Hun jobber som daglig leder for Ordkalotten Internasjonale litteraturfestival.

Anethe Alfsvåg  er født i Oslo, oppvokst på Nordmøre og har nå gjort Tromsø til sitt hjem. Utdannet skuespiller og sanger fra Rose Bruford i London, Bårdar Akademiet i Oslo og Complete Vocal Institute i København. Utover sitt utøvende virke som skuespiller har Anethe også jobbet mye som pedagog og instruktør, og improvisatør.

Tonje Dreyer Sellevoll er fra Stonglandseidet og har base i Tromsø. Hun er utdannet skuespiller fra École Internationale de Théâtre Jacques Lecoq i Paris, og er medstifter av det internasjonale teaterkollektivet YVA.

Kristin Bjørn er dramaturg og instruktør med forfatterstudier i bagasjen, og har 30 års erfaring med manusutvikling. Undersøkelse av scenetekstens mange muligheter går som en rød tråd gjennom Kristins karriere. Hun er også skjønnlitterær forfatter og ble nylig tidenes første mottaker av Arbeidsstipend for nordnorske forfattere.

Gratis inngang!

Arrangementet er et samarbeid mellom Scenetekstivalen, Ordkalotten og Forfattersentrum.