Litteraten: Her er det

Live-hørespill med Ferske Scener og samtale med forfatter, poet og dramatiker Tale Næss.

Litteraten: Her er det

Høstens første Litteraten kommer med innebygd live-hørespill. Dramatiker Tale Næss samtaler med Morten Wintervold om kunsten å skrive dramatikk for øret, og Ferske Scener fremfører hørespillet her er det.

Tale Næss er filmviter, forfatter, dramaturg og dramatiker. Hun debuterte i 1992 med romanen Månen har ikke hender på Gyldendal Norsk Forlag. Siden har hun vært innom de fleste sjangre. De siste årene har hun hovedsakelig virket som dramatiker, og arbeider i dag som dramaturg ved Hålogaland Teater, hvor hun har gjort en viktig jobb for å løfte frem ny norsk dramatikk, blant annet som koordinator for ArtLab - et samarbeid mellom HT, RadArt og Dramatikkens hus.

Næss selv debuterte som dramatiker på Teater Ibsen i 1999 med en monolog til prosjektet “De ti bud”. Hennes dramatiske tekster er oppført både innenlands og utenlands. I fjor høst ga hun ut tre hørespill i bokform, Haven. Funn. Her er det, på Transit forlag. To av disse er produsert og sendt på NRK Radioteateret P2. Det tredje, Her er det, urfremføres live av Ferske scener på Litteraten.

Medvirkende: Kristine Myhre Tunheim, Bernt Bjørn, Kristoffer Vejersted, Mary Sarre, Ådne Solheim og Trond Peter Stamsø Munch.

Morten Wintervold er poet og lærer ved Forfatterstudiet i Tromsø. Han har blant annet oversatt dramatikk av Shakespeare og Jonas Hassen Khemiri for HT.

Ferske Scener driver prosjektteater med nyskrevne scenetekster som spesialfelt. www.ferskescener.no

Arrangør: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Hålogaland Teater og Ferske scener.
Litteraten er støttet av Tromsø kommune, Fritt ord og  Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Kl. 20.00

Gratis inngang

NF_logo_nord_norge

       

HT logo

       

ferskescenerlogo