LITTERATEN: Hanne Ørstavik og Apene i Himalaya

Hålogaland Teater og Norsk Forfattersentrum inviterer til møte med Hanne Ørstavik og Apene i Himalaya.

LITTERATEN: Hanne Ørstavik og Apene i Himalaya

Hålogaland Teater og Norsk Forfattersentrum inviterer til møte med Hanne Ørstavik og Apene i Himalaya.

Mennesket har alltid vært på vandring, men sjelden i det omfang vi ser i dag. Historien om mennesker på vandring har blitt vår tids største og viktigste tema – på godt og ondt. Apene i Himalaya er et knippe varme, personlige og humoristiske fortellinger om reiser og identitet, skrevet av åtte forskjellige forfattere fra hele verden.

I Teaterkafeen 4. februar ser vi nærmere på teksten Hanne Ørstavik har skrevet til prosjektet, My Sisters Tree (inside distance). Skuespillere fra Hålogaland Teater gir oss en gjennomlesning av Ørstaviks fullstendige tekst, før Lisbeth Pettersen Wærp snakker med Ørstavik om arbeidet med teksten og prosjektet som helhet.

16.15-16.30 : Intro: Hanne Ørstavik

16.30-17.30 : My Sisters Tree (inside distance)

17.30-18.15 : Samtale: Lisbeth Pettersen Wærp snakker med Hanne Ørstavik

(18.30: Forestilling)

Hanne Ørstavik er en av Norges mest markante og omdiskuterte romanforfattere. Et presist språk, stram konstruksjon og et eksistensielt alvor er gjennomgående trekk i forfatterskapet, som startet med Hakk i 1994. Siden har hun utgitt 11 romaner i tillegg til essaysamlinger, kortprosa og et lesestykke. Hun har mottatt en lang rekke litterære priser for sine romaner og i 2007 fikk hun Aschehougprisen for forfatterskapet sitt. Bøkene hennes er oversatt til 18 språk.

Lisbeth Pettersen Wærp er professor i nordisk litteraturvitenskap ved Institutt for språk og kultur, UiT. Hun er Ibsen-kjenner, og har gitt ut flere bøker om dikterhøvdingen. Hun har skrevet om Tarjei Vesaas og Jon Fosse, og er en av forfatterne bak boken Å lese drama, som presenterer innfallsvinkler for å forstå drama som litterær sjanger.

Opplesningen vil foregå på engelsk.

Hålogaland Teater sender arrangementet direkte på Facebook.

Litteraten arrangeres med støtte fra Fritt ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.