Litterær vårfest - onsdag

Norsk Forfattersentrum presenterer et utvalg av den nordnorske bokvåren på Festspillene i Nord-Norge 2019. Onsdagsprogrammet presenteres i samarbeid med Ordkalotten. Med: Martin Svedman, Morten Wintervold, Tharaniga Rajah, Sigbjørn Skåden og Opphav.

Litterær vårfest - onsdag

Norsk Forfattersentrum presenterer et utvalg av den nordnorske bokvåren på Festspillene i Nord-Norge 2019. Onsdagsprogrammet presenteres i samarbeid med Ordkalotten. Med: Martin Svedman, Morten Wintervold, Tharaniga Rajah, Sigbjørn Skåden og Nuorta.

Ordkalotten presenterer:
NÅR JEG DRIKKER. EN SAMTALE OM POESI, RUS OG EKSTASE

Med Martin Svedman og Morten Wintervold

Martin Svedmans første diktsamling, Når jeg drikker (2018) har høstet strålende anmeldelser og nådd publikum bredt med dikt om rusbegavelse og alkoholikerens grenseløshet. Vi ønsker velkommen til opplesning, etterfulgt av samtale mellom Svedman og Morten Wintervold om poesi, ekstase og avhengighet.

Martin Svedman er utdannet siviløkonom fra HEC Paris, og har siden studert ved Forfatterstudiet i Tromsø. Morten Wintervold er poet, universitetslektor ved Forfatterstudiet i Tromsø, medlem av Ordkalotten Internasjonale litteraturfestivals kunstneriske utvalg, og er en sentral skikkelse i det litterære miljøet i nord.

Finn din sjanger:
KAN VI KALLE DET SCIENCE FICTION?

Med Tharaniga Rajah og Sigbjørn Skåden

Tharaniga Rajah skildrer i romanen «Det er lenge til skumring» en alternativ norsk virkelighet, med et Finnmark preget av krig og terror i kjølvannet av folkemord på samene. Sigbjørn Skåden tegner et klaustrofobisk portrett av en menneskekoloni i det ytre rom i romanen «Fugl». Forfatterne samtaler med hverandre om bøkene og hva som står på spill.

Samtalen inngår i arrangementsrekken «Finn din sjanger!» i Bokåret 2019. Science fiction bryter bevisst realistiske grenser i sin utforskning av en tenkt fremtid,og har ofte blitt brukt som laboratorium for utforskning av nye ideer og teknologi. Hvordan vi ser for oss fremtiden avslører ofte mye om vår egen tid.

Tharaniga Rajah er fra Moi og bor i Oslo. Det er lenge til skumring er debutboken hennes, og ble nominert til P2-lytternes romanpris.

Sigbjørn Skåden er fra Skånland, bosatt i Tromsø. Skåden har både samisk og norsk som skrivespråk. Han debuterte i 2004 med det episke langdiktet Skuovvadeddjiid gonagas. Fugl er den andre romanen han utgir på norsk.

Urpremiere:
BYEN BYEN BABYEN

Morten Wintervold debuterte med diktsamlinga Utfall (2002), etterfulgt av slekts-trilogien I slekt (2005), Nytt kull på voksenopplæringa (2007), og Oldemor, du er med barn (2009). Undersøkelsen av hva det vil si å ha et opphav, både i geografisk og biologisk forstand, har vært et sentralt motiv i forfatterskapet. Ti år etter siste utgivelse lanseres BYEN BYEN BABYEN i løpet av høsten 2019. Wintervold er kjent for sin lekne, uredde og særegne poetiske stemme, og vil lese fra sin kommende diktsamling.

Slampoesi:
NUORTA

Ingvild Austgulen er skribent, musiker og slampoet, også kjent som Nuorta og halvparten av duoen Opphav, Med eldre havspoesi, feskarviser og sagn fra nord som inspirasjonskilde, skaper hun rap og poesi om det moderne livet langs kysten i Nord-Norge

Billettpris: 250 kr.
Kjøp billetter her!

Litterær vårfest er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond, Finnmark fylkesbibliotek, Troms fylkesbibliotek, Nordland Fylkesbibliotek, Fritt Ord og Bokåret.