Litterær vårfest - fredag

Norsk Forfattersentrum presenterer et utvalg av den nordnorske bokvåren på Festspillene i Nord-Norge 2019. Fredagsprogrammet presenteres i samarbeid med Harstad bibliotek. Med: Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen

Litterær vårfest - fredag

Norsk Forfattersentrum presenterer et utvalg av den nordnorske bokvåren på Festspillene i Nord-Norge 2019. Fredagsprogrammet presenteres i samarbeid med Harstad bibliotek. Med: Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen.  Etter samtalen avsløres mottakeren av årets arbeidsstipend for nordnorske forfattere.

EDIT & EID
Forfattersamtale mellom Ingvild Solstad-Nøis og Caroline Kaspara Palonen.

Caroline Kaspara Palonen er bokaktuell med romanen Mascarasøvn, Ingvild Solstad-Nøis med romanen Eid. Med fokus på karakterene som bærer disse to romanene, Edit og Eid, setter forfatterne søkelyset mot under- og overreaksjon i møte med verden.

Ingvild Solstad-Nøis har teft for psykologien og ironien i det mellommenneskelige spillet. Hun debuterte i 2011 med romanen Jeg trodde det skulle bli fint å komme hit, og i 2013 utkom romanen Rolig sone. Solstad-Nøis Eid er hennes tredje bok.

Caroline Kaspara Palonen (f. 1984) har gjort seg bemerket med sin underfundige og lett gjenstridige tone, lagt i munnen på jeg-fortellere som distanserer seg fra omgivelsenes mas. Hun debuterte i 2011 med romanen Xeroxdager. Så fulgte romanene Du er meg for søvnig (2013) og Det er mitt hav (2015). I 2016 kom diktsamlingen Øy, øy. Mascarasøvn er hennes femte bok.

UTDELING AV ARBEIDSSTIPEND FOR NORDNORSKE FORFATTERE
Ved fylkesråd for kultur Sigrid Ina Simonsen

Gratis inngang!

Litterær vårfest er støttet av: Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa