Linn Ullmanns knytkalas: «Håndbok for uløste gåter» med Mona Høvring

Velkommen til «Linn Ullmanns knytkalas», en samtaleserie om å skrive, lese og leve i en urolig tid. Knytkalasets første gjest er Mona Høvring.

Linn Ullmanns knytkalas: «Håndbok for uløste gåter» med Mona Høvring

Foto: Agnete Brun (Høvring), Trude Rønnestad (Schjerven Mollerin), Tove Breistein (Bildøen), Kristin Svanæs-Soot (Ullmann)

«Håndbok for uløste gåter»

Mona Høvring er første gjest i samtaleserien «Linn Ullmanns knytkalas – skrive, lese, leve» - en bruksanvisning for vanskelige tider.

 Vi lever i en urolig tid med krig og miljøutfordringer, der vår evne til oppmerksomhet og tilstedeværelse er under et voldsomt press. Hvordan verne om oppmerksomheten, følsomheten og solidariteten?

 Knytkalasets gjester - blant Norges mest markante forfattere og tenkere - er invitert både som skrivende og lesende, og samtalene vil derfor ta utgangspunkt i både egne og andres kunstnerskap. Med Mona Høvring vil Linn Ullmann snakke om bl.a Camilla Collett, Fleur Jaeggy og Clarice Lispector. Hva kan disse store forfatterskapene fortelle oss om verden vi lever i nå?

Knytkalas er svensk for spleiselag. Alle må ta med seg noe til bordet - det kan være hva som helst, en sang, en tekst, en ting, et minne, en tale — og mot slutten av samtalen får vi vite hva Mona Høvring tar med seg og hvorfor.

Gjennom diktsamlinger og romaner har Mona Høvring etablert seg som en av Nordens fremste forfattere siden debuten i 1998. I 2012 ble hun tildelt Språklig samlings litteraturpris for sitt forfatterskap. Romanen Camillas lange netter (2013) ble nominert til Nordisk råds litteraturpris. I 2018 utkom Høvrings fjerde roman Fordi Venus passerte en alpefiol den dagen jeg blei født til strålende kritikker. For denne romanen ble Høvring tildelt Kritikerprisen 2018. Hun ble også nominert til Bokhandlerprisen samme år. I 2021 ble Høvring tildelt Doblougprisen for hele sitt forfatterskap. I høst er hun aktuell med Himlene glitrer, en enestående vakker diktsamling breddfull av både skremmende og trøsterike perspektiver – Himlene glitrer kom i høst på den fantastiske danske bokhandelen Brøgs eksklusive bestselgerliste flere uker på rad.

«Linn Ullmanns knytkalas» er en del av programserien «Forfattersamtalen», som er et mangeårig samarbeid mellom Deichman Majorstuen og Norsk Forfattersentrum.

Neste samtale blir 22. november med Kaja Schjerven Mollerin, før knytkalaset avsluttes 13. desember med Brit Bildøen som gjest. Arrangementene begynner kl. 18.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Her finner du oss:

Deichman Majorstuen, Harald Hårfagres gate 2, 0363 Oslo

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa