Linn Ullmanns knytkalas: Brit Bildøen

Velkommen til «Linn Ullmanns knytkalas», en samtaleserie om å skrive, lese og leve i en urolig tid. Knytkalasets tredje og siste gjest er Brit Bildøen.

Linn Ullmanns knytkalas: Brit Bildøen

Foto: Tove Breistein (Bildøen), Agnete Brun (Høvring), Trude Rønnestad (Schjerven Mollerin) og Kristin Svanæs-Soot (Ullmann)

TIDEN TAR VARE PÅ ALT

Med dette sitatet fra romanen Veggen av Marlen Haushofer ønsker vi velkommen til siste del av Linn Ullmanns knytkalas, - en bruksanvisning for vanskelige tider.

Vi lever i en urolig tid med krig og miljøutfordringer, der vår evne til oppmerksomhet og tilstedeværelse er under et voldsomt press. Hvordan verne om oppmerksomheten, følsomheten og solidariteten?

Knytkalasets gjester - blant Norges mest markante forfattere og tenkere - er invitert både som skrivende og lesende, og samtalene vil derfor ta utgangspunkt i både egne og andres kunstnerskap. I tillegg til Veggen av Marlen Haushofer, kommer Brit Bildøen og Linn Ullmann til å snakke om Inger Christensen, Solvej Balle og Virginia Woolf. Hva kan disse store forfatterskapene fortelle oss om verden vi lever i nå?

Knytkalas er svensk for spleiselag. Alle må ta med seg noe til bordet - det kan være hva som helst, en sang, en tekst, en ting, et minne, en tale — og mot slutten av samtalen får vi vite hva Brit Bildøen tar med seg og hvorfor.

«Linn Ullmanns knytkalas» er en del av programserien «Forfattersamtalen», som er et mangeårig samarbeid mellom Deichman Majorstuen og Norsk Forfattersentrum.

Brit Bildøen debuterte i 1991 med diktsamlinga Bilde av menn, og har sidan skrive barnebøker, romanar og essay. Ho er også verksam som omsetjar. Bøkene til Bildøen er omsett til fleire språk, og ho er blitt tildelt fleire litterære prisar, mellom anna P2-lyttaranes romanpris for Sju dagar i august (2014), som også vart nominert på langlista til Dublin Literary Award. I 2023 fekk ho Doblougprisen for heile forfattarskapen sin.

Linn Ullmann har bakgrunn som journalist og litteraturkritiker og er i dag en av Nordens fremste forfattere. Hun debuterte i 1998 med romanen Før du sovner og har til sammen utgitt syv romaner. Hun har mottatt en rekke priser, bl.a. Gullpennen for sitt journalistiske virke og Amalie Skram-prisen, Doblougprisen og Aschehougprisen,for sitt samlede forfatterskap. Hennes foreløpig siste roman, Jente, 1983, utkom i Norge i 2021 og for denne boken ble hun nominert Nordisk råds litteraturpris for andre gang.

Arrangementet begynner klokken 18.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Her finner du oss:

Deichman Majorstuen, Harald Hårfagres gate 2, 0363 Oslo