Kriser og krim

Forfatterne Chris Tvedt og Ingebjørg Berg Holm til Sunnhordland

Kriser og krim

De siste årene har det kommet mye litteratur som bygger på forfatteres egne opplevelser, historier og liv. I virkelighetslitteraturen bearbeides personlige erfaringer og traumer, mens koronadikt reflekterer hverdager som har vært gjenkjennelige for mange det siste året. Hva så med krimlitteraturen, hvordan behandler den elementer fra levde liv og erfaringer? Hvordan speiler krim virkeligheten, og hvilke forbindelseslinjer finnes mellom krimlitteratur og omfattende hendelser som påvirker oss som samfunn og individer? Er det noen tema som er off limits eller kan alt tas tak i? Får hendelser som koronapandemien og alt det den førte med seg betydning for forfatternes tenkning om rammefortelling, handlingsforløp, karakterbygging? Til å diskutere koblingen kriser og krim møtes Ingebjørg Berg Holm og Chris Tvedt til samtale.

Torsdag 16. sept: Bømlo folkebibliotek, kl. 18.00 Samtaleleder Truls Horvei

Fredag 17. sept: Etne bibliotek, kl. 20.00. Samtaleleder Geir Tangen

Lørdag 18. sept.: Kvinnherad bibliotek, Husnes kl. 14.00. Samtaleleder Anders Totland

Gratis inngang.

Ingebjørg Berg Holm er aktuell med den psykologiske thrilleren Rasende binne (2021) og har tidligere utgitt to romaner til strålende kritikker. Berg Holm vant Maurits Hansen-prisen for sin kritikerroste debutroman, Stjerner over, mørke under(2015)

Chris Tvedt har utgitt en rekke bøker, både for ungdom og voksne. I hans krimromaner er advokaten Mikael Brenne gjennomgangsfigur. I 2010 fikk Tvedt Rivertonprisen for Dødens sirkel. Chris Tvedt kommer med ny krim i oktober i år.

Arrangementene er et samarbeid med Bømlo folkebibliotek, Etne bibliotek og Kvinnherad bibliotek, og støttes av Vestland Fylkeskommune.