Fra kiosk til kiosk

Lesekiosken i Thornæsparken, som Norsk Forfattersentrum Midt-Norge er fadder for, feirer ett år i juni. Vi inviterer derfor til en liten litterær byvandring som går mellom lesekiosken vår, til byens andre lesekiosk, som Foreninga Samiske Forfattere/Searvi sámi girječálliide er fadder for.

Fra kiosk til kiosk

Foto: Nikolas Røshol

I løpet av vandringen vil fire lokale forfattere presentere tekster som på ulike måter tematiserer lokal identitet og kultur. Du vil få møte Raïs Neza Boneza, Bjørn Jansen, Sara Husby og Ellen Sara Reiten Bientie.

Det er gratis å bli med på turen, men på grunn av smittevern har vi begrensa med plasser. Du må derfor hente ut billett. Disse slippes lørdag 5. juni, kl. 12.00. Vi gjennomfører med det forbehold om at det er i tråd med gjeldende regler for Trondheim kommune, alle gjester må holde god avstand til hverandre.

Raïs Neza Boneza er en kongolesisk fredsforsker og forfatter bosatt i Trondheim. Boneza har skrevet flere lyrikksamlinger, romaner og sakprosabøker som kretser om rasisme, mangfold, kunst og fred. Siste utgivelse er White Eldorado. Black fever (2013).

Bjørn Jansen er pensjonist, poet og tidligere sosialarbeider, bosatt i Trondheim. Jansen har utgitt fire diktsamlinger, de fleste på eget forlag. Han har tidligere student skrivekunst og er en aktiv slampoet. Siste utgivelse er Til sirissenes sang(2014). Han har også vært med i gruppa BAMMM som ga ut bokalbumet Munnens orkester (2018).

Sara Løkvik Husby debuterte med boka Vi sees (ikke), som ble utgitt i 2017. Handlingen i romanen er lagt til hjembyen Trondheim, men dens tema er blitt utspilt til alle tider og overalt: forelskelsens bitre bakside. Husby har bakgrunn som journalist i Adresseavisen. I dag er hun tekstforfatter i et reklamebyrå i Trondheim.

Ellen Sara Reiten Bientie er illustratør, og har blant annet illustrert Mijjen gærhkoe-gærja – Vår kirkebok, som er skrevet av Anne Grethe Leine Bientie. Det er den første sørsamiske kirkeboka, og fungerer som fireårsbok for barn med sørsamisk bakgrunn.

Praktisk informasjon:
Tid: Onsdag 16. juni, kl. 18:00
Sted: Thornæsparken, Møllenberg
Billetter: Gratis, klikk her.

Lesekioskene er et prosjekt som ledes av Foreningen !Les, hvor gamle telefonkiosker gjøres om til bokbyttestasjoner. Arrangementet er et samarbeid med Foreningen !Les og Foreninga samiske forfattere/Searvi sámi girječálliide.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa