Fortellerkurs i skogkanten

Vi tilbyr et kreativt kurs i fortellerkunst med Vibeke Castberg Støren. Samlingene foregår ute i skogen og innledes med en gåtur. Høstens kurs var en suksess – deltakerne fikk med seg både flott høstvær og en høststorm. I 2020 kjører vi kurset på nytt. Fortløpende påmelding fram til 16. august.

Fortellerkurs i skogkanten

Norsk Forfattersentrum tilbyr et kreativt kurs i fortellerkunst med den erfarne fortelleren Vibeke Castberg Støren. Samlingene foregår ute i skogen ved Lian fire onsdager i Trondheim og innledes med en gåtur. Høstens kurs var en suksess – deltakerne fikk med seg både flott høstvær og en høststorm. I 2020 kjører vi kurset på nytt. Fortløpende påmelding fram til 16. august.

Om kurset
Har du historier eller tekster som du ønsker å forme og å formidle? Vil du vite mer om hvordan du kan overføre dine indre bilder til et publikum? Dette nybegynnerkurset i fortellerkunst vil fokusere både på utviklinga og framføringa av fortellinger, med rom for både sanne og fiktive historier. Målet med kurset er å inspirere deltakerne til økt formidlingsglede og selvtillit i møte med et publikum.

Kurset passer for skrivende, fortellere og alle som ønsker å bli dyktigere til å formidle en historie eller å presentere seg for et publikum. Du trenger ikke å ha erfaring med formidling fra før.

Samlingene innledes med en 20 minutt lang gåtur, for å varme opp sanseapparatet og åpne for tenkning. Fortellerkurset har en annen innfallsport enn våre vanlige skrivekurs, noe vi håper at kan gi et nytt blikk på egen skriving og formidling. Her vil du få praktisk øving i å visualisere og tydeliggjøre fortellingene dine: å skape bilder, rom og karakterer. Du får trening i å finne ord og ordmengde, variere stemmebruk og utnytte pauser. Hvordan skaper du kontakt med publikum og hvordan kan du selv være en god lytter?

Kurset består av konkrete øvinger. Deltakerne utveksler tilbakemeldinger og støtter hverandre.

Praktisk informasjon
Tidspunkt: Onsdager 26. august, 2. september, 9. september og 16. september kl. 18.45–21.00
Sted: Oppmøte ved trikkeholdeplassen på Lian, Byåsen, Trondheim kl. 18.45
NB: Kurset foregår i all hovedsak utendørs! Kle deg etter værforholdene, ha på deg gode sko og ta med sitteunderlag.

Kursavgift: 2300 (ordinær) / 1700 (student, honnør, medlemmer i Norsk Forfattersentrum og Midtnorsk Fortellerforum).
(Medlemskap i Midtnorsk Fortellerforum koster kr 300. Info her: https://fortellerforum.no/minoff-medlemskap/)
Deltakerne må være over 18 år. Maks 12 deltakere.

Påmeldingsfrist: fortløpende påmelding fram til 16. august

Send påmelding til: siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Skriv tre linjer om deg selv, fullt navn, postadresse, e-postadresse og telefonnummer.
(Husk å melde fra dersom du er student, pensjonist eller medlem).
Skriv gjerne noen ord om dine forhåpninger til kurset.

Om kurslederen
Vibeke Castberg Støren har hovedfag i barnehagepedagogikk og har vært barnehagelærer i 50 år. Hun starta Lian barnehage og ble da opptatt av hva natur gjør for utvikling, lek og læring. Vibeke har etablert Gammeldagshuset der hun vektlegger levende historie og fortelling. Hun har holdt flere fortellerkurs for studenter ved Dronning Mauds Minne, og for lærere i barnehage og skole. Hun er også kjent som «Lamadama» med vandringer for folk og lamaer i Rondane. Vibekes visjon er å puste liv i fortellertradisjonen.

Mer informasjon
Norsk Forfattersentrum Midt-Norge
siri.aurland.bredesen@forfattersentrum.no
Tlf. 21 09 57 72
www.forfattersentrum.no

Arrangør: Norsk Forfattersentrum i samarbeid med Midtnorsk Fortellerforum
Kurset er støttet av Trondheim kommune og Trøndelag fylkeskommune