Forsoning og nåde

Hør Hanne Ørstavik og Bjarte Breiteig samtale om forsoning og nåde.

Forsoning og nåde

Hva er egentlig nåde? Hva innebærer forsoning?

Under kunstfestivalen "Forsoning og nåde" i Lillesand inviterer

Norsk Forfattersentrum Sørlandet til en samtale med Bjarte Breiteig og Hanne Ørstavik. Med utgangspunkt i forfatterskapene til Breiteig og Ørstaik vil vi undersøke begrepene og se på hva de kan bety for oss - både i litteraturen og i livet.

Samtalen vil bli ledet av Irene Gressli Haugen.

Hanne Ørstavik debuterte med romanen Hakk i 1994, og har utgitt til sammen ti romaner. Ørstavik har mottatt en rekke litterære priser, blant annet Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen og Doblougprisen. I 2007 fikk hun Aschehougprisen for hele forfatterskapet, og bøkene hennes er oversatt til 18 språk. I 2010 ble Ørstavik valgt ut som Festspilldikter. I 2013 utga Ørstavik romanen Det finnes en stor åpen plass i Bordeaux. For denne ble hun langlistet til P2-lytternes romanpris. Romanen På terrassen i mørket utkom i 2014. For denne ble Ørstavik nominert til Brageprisen.

Breiteig er blant landets mest kritikerroste novelleforfattere og utropt til en av de viktigste yngre litterære stemmene fra det siste tiåret. Han har skrevet tre novellesamlinger -"Fantomsmerter" (1998), "Surrogater" (2000) og "Folk har begynt å banke på" (2006). Alle er blitt rost av et samlet kritikerkorps. Debuten fra 1998 ble honorert med Aschehougs debutantstipend, i 2000 ble han nominert til Brageprisen, i 2003 ble han utpekt til Bjørnsonfestivalens representant i det europeiske festivalsamarbeidet Scritture Giovani, i 2004 fikk han Anders Jahres pris for yngre kunstnere, og han er tildelt Mads Wiel Nygaards legat 2006. Med "Mine fem år som far" (2014) skrev han sin første roman, som han har fått svært gode kritikker for. Boken var nominert til P2-lytternes romanpris.

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa