Forfattersentrumrekka: Cecilie Enger

Det nærmer seg adventstid og høysesong for gaveshopping. 19. november gjester Cecilie Enger Sør-Varanger bibliotek i Kirkenes for å snakke om romanen Mors gaver.

Forfattersentrumrekka: Cecilie Enger

Mors gaver kom ut høsten 2013, til begeistring fra både publikum og kritikere. Her forteller Enger om et funn hun gjorde da hennes aldersdemente mor flyttet til et omsorgssenter - tettskrevne lister over julegaver som familien har fått og gitt i løpet av førti år, et par tusen gjenstander til sammen. Listene og tingene iverksetter minner som belyser både en personlig slektshistorie, og norsk samtidshistorie.

Cecile Enger debuterte i 1994 med romanen Nødvendigheten og har gitt ut til sammen sju romaner og en barnebok. Hun har gjestet Kirkenes ved flere anledninger. Hennes tredje roman, Himmelstormeren, (2007) som handler om Ellisif Wessel, ble lansert i Kirkenes.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk ved folkebibliotek i Nord-Norge, som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med bibliotekene. Forfattersentrumrekka er støttet av Fritt ord, NFs medlemsfond og Troms fylkeskommune.

Arrangementet er gratis