Forfattersentrumrekka: Britt Karin Larsen til Lyngen og Nordreisa

Britt Karin Larsen besøker Lyngen bibliotek 31. august og Nordreisa bibliotek 1. september, som en del av arrangementsserien Forfattersentrumrekka. Tema for forfatterbesøket er romanene fra Finnskogen og skogfinnenes historie.

Forfattersentrumrekka: Britt Karin Larsen til Lyngen og Nordreisa

Britt Karin Larsen bor i Hedmark, og har skrevet dikt, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Hun debuterte med samlingen 5 mg blues og andre dikt i 1978. I 2014 ble hun hedret med Dobloug-prisen.

Britt Karin Larsen tar en særegen plass i det litterære landskapet, med sine historiske romanserier. Hennes prisvinnende trilogi om taterne som ble påbegynt med De som ser etter tegn (1997) og avsluttet med Sangen om løpende hester (1999), regnes som gjennombruddet i forfatterskapet.

De siste årene har hun skildret livet på Finnskogen gjennom sju romaner som har høstet strålende kritikker, med Kaldere mot natten (2015) som den avsluttende. Den kvenske og den skogfinske kulturen har mange berøringspunkter, dette gjør tematikken spesielt interessant i Nord-Troms.

Forfattersentrumrekka er en rekke forfatterbesøk ved folkebibliotek i Nord-Norge, som koordineres av Norsk Forfattersentrum i samarbeid med bibliotekene.

Forfattersentrumrekka arrangeres med støtte fra fylkesbibliotekene i Nordland, Troms og Finnmark, Fritt Ord og Norsk Forfattersentrums medlemsfond.

Arrangementet er et samarbeid med Lyngen folkebibliotek og Nordreisa bibliotek.

Lyngen folkebibliotek: 31. august kl. 18.00
Nordreisa bibliotek: 1. september kl. 18.30