Forfattersamtalen: Sylo Taraku og Eirik Ingebrigtsen

Det blir Kosovo-spesial i denne utgaven av Forfattersamtalen. Sylo Taraku, selv flyktning fra Kosovo, har skrevet bok om balkaniseringen av Europa, mens Eirik Ingebrigtsen har skildret livet som barn av en ukjent serbisk soldat i Kosovo

Forfattersamtalen: Sylo Taraku og Eirik Ingebrigtsen

Årets bøker Balkaniseringen av Europa (Taraku) og Kvit bok, mørk vinter (Ingebrigtsen) ligger til grunn for denne Forfattersamtalen. Taraku, selv flyktning fra Balkan, har sett nærmere på prosessene som splitter folket og reduserer tilliten mellom dem. Det politiske sentrum krymper og populistene vinner frem. Ingebrigtsens roman henter handling fra etterkrigstidens Gjakova (Kosovo) og følger halvbrødrene Isa (kosovoalbaner) og Shkodran (serber) og den etniske spenningen de lever i. Hvordan finne frem til sitt og landets stabile potensiale?

Sylo Taraku er utdannet statsviter og er rådgiver i «Agenda». I 2016 ga han ut boka Innvandringsrealisme – politikkens muligheter i folkevandringens tid. Eirik Ingebrigtsen har skrevet sju romaner og mottatt Sultprisen for sitt forfatterskap. I 2015 fikk han Nynorsk litteraturpris for Spikrar frå fallande plankar.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.