Forfattersamtalen: Pia Edvardsen og Tove Nilsen

Vi inviterer til ny forfattersamtale på Deichmanske Majorstua torsdag 8. februar klokka 18.

Forfattersamtalen: Pia Edvardsen og Tove Nilsen

Vi inviterer til ny forfattersamtale på Deichmanske Majorstua torsdag 8. februar klokka 18. Tove Nilsen og Pia Edvardsen - mor og datter-  møtes i samtale om romanskrivingens fryd og utfordringer. De diskuterer frihet og farer i litteraturen og spør: «Hva er virkelig, hva er fiksjon og hva ligger midt i mellom? Og er det forfattere eller kritikere som skaper virkelighetslitteraturen?»

Vi gleder oss til å få vite mer om hva de tenker!

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

OM FORFATTERNE

Pia Edvardsen (f. 1987) har en master i nordisk litteratur ved Universitetet i Oslo og jobber som ekstern konsulent for ulike forlag. I 2014 vant hun skrivekonkurransen arrangert av Bøygen og BokTorsdag på Chateau Neuf. Hun debuterte i 2017 med romanen Vi var aldri brødre.

Tove Nilsen (f. 1952) debuterte i 1974 med romanen Aldri la dem kle deg forsvarsløst naken, og har siden skrevet en rekke bøker, blant annet Skyskraperengler (1982), Kvinner om natten (2001), Kreta-døgn (2003), Sommer 2005 (2006), Vingetyven (2008) og essaysamlingen Skrivefest (2005). For Øyets sult (1993) ble hun innstilt til Nordisk Råds litteraturpris, og for Nede i himmelen (2010) ble hun innstilt til  P2-lytternes romanpris, Bokhandlerprisen og Ungdommens kritikerpris. Tove Nilsens forfatterskap er blitt hedret med Amalie Skram-prisen, Riksmålsprisen og Oktoberprisen.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er i sin helhet et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichmanske bibliotek, Majorstuen filial