Fakta om fiksjona # hva terror gjør med oss

Hva gjør den snikende følelsen av at terroren rykker stadig nærmere med oss mennesker? Får det konsekvenser for hvordan vi lever livene våre, hvordan vi samhandler? Hvordan vi ser på fremmede på bussen? Hvordan vi oppdrar barna våre? Med utgangspunkt i Birger Emanuelsens roman "Jeg skal beskytte deg" inviterer vi til en samtale om disse spørsmålene.

Fakta om fiksjona # hva terror gjør med oss

I arrangementsserien Fakta om fiksjon får romanforfattere møte fagpersoner til samtale om et tema de skriver om.

Hva gjør den snikende følelsen av at terroren rykker stadig nærmere med oss mennesker? Får det konsekvenser for hvordan vi lever livene våre, hvordan vi samhandler? Hvordan vi ser på fremmede på bussen? Hvordan vi oppdrar barna våre?
Med utgangspunkt i Birger Emanuelsens roman "Jeg skal beskytte deg" inviterer vi til en samtale om disse spørsmålene.

Forlaget skriver om boken:
Et nytt terrorangrep utspiller seg i Paris. På lærerværelset i Oslo følger Jon situasjonen over mobilen. I barnehagen sitter hans fem år gamle sønn, Andreas, og perler. Kona Vilje jobber overtid.

Helt siden Andreas ble født, har Jon vært hjemsøkt av et sinne han er i ferd med å miste kontrollen over. Samtidig fylles han av en frykt for at verden rundt den lille familien er i oppløsning. Overalt ser han faresignalene: klimakrise og økologisk kollaps, terrorangrep og religiøs fanatisme. Mot Viljes råd går han stadig lenger i å forberede seg selv og sønnen på fremtiden han tror vil komme.

"Jeg skal beskytte deg" er en roman om vold og kjærlighet. Om å forberede seg på nye tider. Om å ville beskytte sine nærmeste, selv om det kan gjøre dem vondt.

Irene Gressli Haugen vil være samtaleleder.

Fagperson vil bli annonsert senere.

Dørene åpner kl 19:00, samtalen starter kl 19:30

Billetter kan kjøpes i døra eller på tikkio.no

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa