Fakta om fiksjon #voksne mennesker

I serien Fakta om fiksjon møtes romanforfattere og fagpersoner til samtale.

Fakta om fiksjon #voksne mennesker

Foto: Tom Knudsen og Agnete Brun

I 2019 ga Marie Aubert ut romanen Voksne mennesker. Forlaget Oktober skriver at den handler om tynnslitte familiebånd, sjalusi og selvhevdelse, og om skammen over en uelsket tilværelse. Hovedpersonen Ida ønsker seg barn, men har ikke partner. Romanen utspiller seg blant annet på en hytte der Ida befinner seg sammen med sine foreldre og sin gravide søster. Med utgangspunkt i romanen samtaler forfatter Marie Aubert med psykolog Sindre Risholm Liverød om hva det er som gjør oss voksne: Er det når vi eier hus og har jobb? Blir man mer voksen av å leve i forhold og ha barn? Kan man beholde rollen som voksen når man tilbringer tid sammen med foreldre og søsken? Og, hvorfor er det så mange som vegrer seg for å bli voksen, kalle seg selv voksen og ta det som tidligere har blitt sett på som voksenansvar?  Hva gjør det med oss som samfunn og hvordan bør vi forholde oss til det? Samtalen ledes av Sigurd Tenningen.

Marie Aubert debuterte i 2016 med novellesamlingen Kan jeg bli med deg hjem. Romanen Voksne mennesker kom i forfjor til strålende kritikker, og rettighetene har blitt solgt til 13 land. I 2020 ble Aubert nominert til Bokhandlerprisen og tildelt Ungdommens kritikerpris.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand, og underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com, og har gitt ut flere fagbøker.

Sigurd Tenningen er forfatter, kritiker og redaktør i tidsskriftet Vagant. Han har gitt ut flere novellesamlinger, en essaysamling og har en rekke vitenskapelige publikasjoner bak seg.

Samtalen starter kl. 19.30 og er et gratis nettarrangement. Arrangementet strømmes på vår facebookside og vil være tilgjengelig i 24 timer etter strømming.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Agder Fylkeskommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa