Fakta om fiksjon - Storebarnsliv

Sigurd Tenningen leder Guro Hoftun Gjestad og Lene Ask til samtale om ungdomsliv og foreldreroller.

Fakta om fiksjon - Storebarnsliv

"- Jeg er veldig glad i dere, altså, sier Lilly. Hun møter pappas blikk i det hun lukker døra. Og hun får lyst til å rive opp døra igjen, krype opp i fanget hans og gi ham en stor klem. Men hun er blitt for stor, og akkurat nå er pappa for liten" skriver Lene Ask i ungdomsromanen "Det hjelper ikke å blunke".  Det er ikke lett å være ungdom, og det er heller ikke lett å være tenåringsforeldre.

Da Guro Hoftun Gjestads kommentar "Kjære storebarnsforeldre" stod på trykk i VG, fikk den en enorm respons på sosiale medier. Dette viste at forfatteren hadde rett i sin påstand om at det er forunderlig taust rundt det å ha foreldreansvar for barn i overgangen fra barn til voksen, og at det er et stort behov for å snakke om dette. Med boken "Storebarnsliv" har Gjestad skrevet en bok som en hel generasjon ungdomsforeldre vil kjenne seg igjen i og være takknemlig for at fins.

Hovedpersonen i Lene Asks ungdomsroman "Det hjelper ikke å blunke" befinner seg akkurat i denne eksplosive fasen mellom barn og voksen, og i tillegg til å skildre forelskelse og skolehverdag, har Ask har et godt blikk for forholdet mellom ungdom og foreldre.

Møt forfatterne til samtale ledet av Sigurd Tenningen på Lillesand Hotel Norge.

Samtalen starter kl. 19:30.

Hotellet serverer deilig suppe fra kl 18:30 til 19:30.
Pris for "Fakta om fiksjon" og suppe m/foccaccia er kr 200.-
Pris for kun "Fakta om fiksjon" kr 100.-
FORHÅNDSSALG i resepsjonen på Hotel Norge (tlf 37270144)

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Aust-Agder Fylkeskommune.

.