Fakta om fiksjon #statsråden kommer

I serien Fakta om fiksjon møtes romanforfattere og fagpersoner til samtale.

Fakta om fiksjon #statsråden kommer

Foto: Marte Vike Arnesen og Universitetet i Agder

I romanen Statsråden kommer (2020) møter vi Ingrid. Hun er taleskriver for statsråden. Ingrids arbeid består i å fortelle historier om et stadig sterkere fellesskap, en stadig lysere fremtid. Men hva skjer når språket smuldrer opp, og hennes egen tillit forsvinner? Hvilke svar har politikken på ønsket om en høyere himmel? Og hvorfor er det slik at jo nærmere makten hun kommer, jo mer maktesløs føler hun seg? Emanuelsen har skrevet en roman fra innsiden av det gode selskap, sett gjennom øynene til en som bare ønsker seg ut. Det er en fortelling om subsidierte kantiner og skidager, om statsråder som melker geiter foran kamera, og den radikale troen på at en annen verden tross alt er mulig.

Med utgangspunkt i denne romanen vil forfatter Birger Emanuelsen samtale med professor i statsvitenskap Dag Ingvar Jacobsen om hva det betyr å ha tro på framtiden, samfunnet og samarbeidet om en bedre verden, hva gjør det med oss og samfunnet rundt oss dersom denne tilliten rakner og hvordan kan vi balansere realisme og idealisme i livene våre?

Sted: Intimscenen, Teateret, Kongens gate 2

Birger Emanuelsen debuterte i 2012 med den kritikerroste novellesamlingen For riket er ditt. For romanen Fra jorden roper blodet (2014) mottok han Ungdommens kritikerpris og Sørlandets litteraturpris. Siden har han utgitt de kritikerroste romanene Historien om et godt menneske (2015), Anna og kjærligheten (2016) og Jeg skal beskytte deg (2018). I 2021 er Birger aktuell med romanen Statsråden kommer.

Dag Ingvar Jacobsen er professor ved Institutt for statsvitenskap og ledelsesfag ved Universitetet i Agder. Han har i mange år undervist i samfunnsvitenskapelig metode og har gjennomført flere større empiriske undersøkelser. Han er forfatter av flere bøker og har publisert artikler i både nasjonale og internasjonale tidsskrift.

Billetter kr 100,- kjøpes her

Arrangementet er støttet av Fritt ord.