Fakta om fiksjon # raseri

I serien Fakta om fiksjon møtes romanforfattere og fagpersoner til samtale om et tema forfatteren har skrevet om.

Fakta om fiksjon # raseri

Foto: Tom Knudsen og Gyldendal Norsk Forlag

I romanen Rase (2018) utforsker Monica Isakstuen sinne og raseri i nære familiære relasjoner. Hovedpersonen i romanen opplever et ukontrollerbart sinne i omgang med sin familie, og kjenner på følelser av invadering og frustrasjon. Romanen reflekterer over hvordan håndtere følelsen av håpløshet som småbarnsforeldre kan kjenne på. Hvordan leve med og oppdra småbarn? Hvordan forholde seg til den invasjonen av livet og oppgivelsen av selvet som det å få barn medfører? Og hvordan takle raseri?

Monica Isakstuen er forfatter og dramatiker.  Hun har utgitt dikt, skuespill og romaner, og mottok Brageprisen for sin tredje roman, Vær snill med dyrene (2016). Isakstuens prosa omhandler ofte nære relasjoner; tosomhet, familie og vennskap er blant relasjonene Isakstuen har skrevet innsiktsfullt om. Forfatteren er ikke redd for å gå inn i konfliktfylt materiale eller utforske problematiske og tabubelagte tema og følelser. I hennes siste utgivelse Mine venner (2021) utforsker hun såkalte skyggesider av vennskap.

Sondre Risholm Liverød er psykolog og spesialist i klinisk voksenpsykologi. Han jobber som terapeut og teamleder ved en poliklinikk for gruppepsykoterapi ved Sørlandet Sykehus i Kristiansand. Han driver nettmagasinene WebPsykologen.no og Psykolog.com som sikter på å formidle psykologi på en anvendelig måte gjennom artikler og videoforedrag. Han underviser i utviklingspsykologi ved Universitetet i Agder. I 2016 ga han ut boken Selvfølelsens Psykologi og i 2017 kom boken Jeg, meg selv og selvbildet. I 2018 ga han ut Psykologens Journal. Det er en bok hvor ateisten møter den troende, og dette møtet blir til et dypdykk i menneskets eksistensielle grunnvilkår.

Monica Isakstuen samtaler med psykolog Sondre Risholm Liverød om raseri. Sigurd Tenningen er samtaleleder.

Sigurd Tenningen forfatter, kritiker og redaktør i tidsskriftet Vagant. Han har gitt ut flere novellesamlinger, en essaysamling og har en rekke vitenskapelige publikasjoner bak seg. Hans foreløpig siste skjønnlitterære utgivelse er novellesamlingen Appelsiniakomplekset (2017), skrevet sammen med Jan Freuchen.

Samtalen starter kl. 19.30 og er et nettarrangement. Arrangementet strømmes direkte på vår facebookside og vil være tilgjengelig i 24 timer etter sending.

Dersom smittesituasjonen tillater det, åpnes også arrangementet for fysisk deltagelse for publikum.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord og Agder Fylkeskommune

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa