Den nye forfatterrollen

Norsk Forfattersentrum og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening inviterer til Prosalong

Den nye forfatterrollen

Kunstnerrapporten viser at kunstnerne tjener dårlig, og regjeringen oppfordrer dem til entreprenørskap. Er forfattere for dårlige til å selge seg selv?

Få kunstnere er mer promotert i media enn forfattere. Mange ønsker å bli forfatter og forlagene gir ut stadig flere debutanter. Likevel er forfatterinntekten ofte lav og mange forfattere opplever at bøkene deres får liten eller ingen oppmerksomhet i media. Forfattere utfordres av nåværende regjering til å bedrive mer entreprenørskap.

Vareleverandør eller fri kunstner?

Forfatterrollen er ettertraktet. Få kunstnere er mer promotert i media enn forfattere, men likevel er det mange bøker og forfattere som får liten eller ingen oppmerksomhet i media, og forfatterinntekten ofte lav.

Forfattere utfordres av regjeringen til å bedrive mer entreprenørskap. Internett gir muligheter til både selvpromotering og selvpublisering, men kan selvsagt også være en forstyrrende og støyende konkurrent til det konsentrerte skrivearbeidet.

Norsk Forfattersentrum og Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening inviterer til debatt  om den nye forfatterrollen.

Er forfattere for dårlige til å selge seg selv? Er det konstruktivt å snakke om forfatteres etterspørselsperspektiv og næringspotensial?
Hvilke verdier tilfører forfattere samfunnet? Hvilken rolle spiller internett for dagens forfattere? Kort sagt: Hvordan ser forfatterrollen ut i dag? Og hvordan ønsker vi at den skal være i framtida?

Ordstyrer: Hilde Sandvik, kulturredaktør i Bergens Tidende

Panelet:
Kristian Meisingset, forfatter og frilanser

Eirik Ingebrigtsen, forfatter og prosjektleder i Norsk Forfattersentrum

Bård Vegard Solhjell, forfatter og politiker

Marta Breen, forfatter og journalist, styreleder i NFF

NFFs lokaler, Uranienborgveien 2, inngang fra Parkveien

Enkel servering (kun kontant betaling)

Gratis adgang, åpent for alle!

Andre arrangement

Sjå alle arrangementa