Barne- og ungdomsbokseminaret 2019

Vi inviterer alle lærere og bibliotekarer til barne- og ungdomsbokseminar på Litteraturhuset i Bergen. Møt forfatterne Sunniva Relling Berg, Tor Arve Røssland, Sivert Nesbø, Thor Soltvedt, John S. Jamtli og Anna R. Folkestad. Bli oppdatert på samtidslitteraturen for barn og unge.

Barne- og ungdomsbokseminaret 2019

Vi inviterer lærere og bibliotekarer til barne- og ungdomsbokseminar på Litteraturhuset i Bergen.

Møt forfatterne Sunniva Relling Berg, Tor Arve Røssland, Sivert Nesbø, Thor Soltvedt, John S. Jamtli, Anna R. Folkestad, Vegard Markhus og Bjørn Sortland. Bli oppdatert på samtidslitteraturen for barn og unge. Ingvild Bræin snakker om Barnebokkritikk.
Dagens konferansier Chris Tvedt.

18. september 2019 kl. 11.00-15.00, Litteraturhuset i Bergen. Seminaret er gratis for lærere og bibliotekarer

Påmelding

[contact-form-7 id="6157" title="Påmelding til barnebokseminar"]

Forfatterne

Vegard Markhus er forfattar, illustratør og lærar. Han debuterte med bildeboka "Redd" i 2008. For "Timothy mister seg sjølv", som kom i 2010, fekk han Nynorsk Barnelitteraturpris. "Det runde problemet" er den sjuande boka hans.

Sunniva Relling Berg debuterte i 2011 med den kritikeroste ungdomsromanen "Utfor", som ble nominert til Brageprisen og Kulturdepartementets debutantpris. Så fulgte "Beina i gitaren" og i år er hun aktuell med "Polarnatt", en ungdomsroman som også passer for mellomtrinnet.

Sivert N. Nesbø debuterer som barnebokforfatter med "Hauk", en billedbok illustert av Susanna Kajermo. Han har tatt et årsstudium på Skrivekunstakademiet i Bergen og debuterte i 2018 med voksenromanen "Skårganger". Så fulgte "Som eit barn" i 2015 og "Sjøen om vinteren" i 2018.

Thor Soltvedt er lektor og forfatter. Han har skrevet bøker i ulike sjangre og forfatterskapet fokuserer på outsidere som av ulike grunner strever med å tilpasse seg samfunnet normer og regler. I fjor debutert han som dramatiker stykket "Hyper i Egypt" på Det Norske Teateret i Oslo. Årets bok har tittel "Hibernian".

Tor Arve Røssland debuterte som forfattar i 1999 med den humoristiske barneboken "Pode", og har siden den gang utgitt en rekke bøker for barn og ungdom. Han har skrevet serien Svarte-Mathilda, den dystopiske science-ficton i "Soledad", og krim i bøker som "Gamer" og "Snatch". Årets bok har tittel "Kodeord Overlord".

Bjørn Sortland debuterte i 1992 med «Det er ikkje natta» og har siden utgitt et utall bøker i alle sjangre for barn, unge og voksne. Bøkene hans er oversatt til flere språk og han har mottatt norske og internasjonale litteraturpriser. Sortlands bøker har både den lette, humoristiske stilen og han tar barns og unges univers og problemer på alvor. Årets utgivelse er «Kepler62: Øya».

Ingvild Bræin er redaktør for Barnebokkritikk, som er et nettidsskrift som publiserer seriøs og kvalifisert kritikk av litteratur for barn og unge, samt artikler og debatter knyttet til barne- og ungdomslitteraturen. Dette vil hun fortelle om på seminaret.

Chris Tvedt er dagens konferansier. Han er forfatter, advokat og har i tillegg til jus studert litteraturvitenskap ved Universitetet i Bergen. De senere årene har han vært forfatter på heltid og har skrevet kritikerroste bøker for både voksne og ungdom.

John S. Jamtli er illustratør og har jobbet med film, videospill, illustrasjoner og tegneserier. I 2018 kom tegneserien "Sabotør: En røverhistorie fra krigsårene", som blant annet tar for seg Osvald gruppen, Henry Rinnan og Falstad fangeleir. I tegneserien "Sabotør: Operasjon Muskedunder", tar forfatteren for seg en av de mer ukjente operasjonene fra andre verdenskrig, sprengingen av kraftverket i Glomfjorden i Nord-Norge.

Anna R. Folkestad er både forfattar og illustratør. Hun debuterte med billedboken "Henrik And" i 2011 og står bak fire lesetreningsbøker og de populære bøkene om pingvinene Unni og Gunni. Årets bok har tittel "Ulla".

Seminaret er støttet av Norsk Forfattersentrum, Bergen kommune og Hordaland fylkeskommune