Pulverheksa møter Otto Monster

Hva skjer når to av Norges mest kjente barnebokfigurer møtes i samme forestilling? Pulverheksa forteller og tryller deretter fram Jon Ewo. Alle får monsterbrøle og dessuten får de svaret på hvorfor Jon Ewo har en gul oppvaskhanske på hodet!

om produksjonen

Ingunn Aamodt skriver bøkene om Pulverheksa. Jon Ewo har skrevet Otto-Monster-serien. Her møtes de to barnebokfigurene i samme forestilling. Pulverheksa forteller og leser om sin verden med grønnskollingen, drømmeprinsen og småtrollene. Deretter tryller hun fram Jon Ewo som skriver bøkene om Otto Monster. Han lærer elevene hva et monsterbrøl er og leser fra en Otto Monsterbok. Kort sagt – det blir opplesing, trylling, tull og tøys – og litt mer fjas. Elevene får også prøve å brøle selv.

Forestillingen avrundes med loddtrekning hvor to av elevene får gå hjem med hver sin bok.

om forfatterne

Ingunn Aamodt er både forfatter og illustratør. Hun er utdannet lærer i kunst og håndverksfag, og arbeidet i flere år som avdelingsleder i en barnehage. Hun er nå forfatter på heltid.

Aamodt skriver barne- og ungdomslitteratur, og er særlig kjent for bøkene om Pulverheksa for de yngste barna. Hun skriver imidlertid for alle aldersgrupper. Sjangermessig er forfatterskapet variert, med både billedbøker, romaner, faktabøker, grøssere og fantasy. I sine ungdomsbøker har hun blant annet nyskrevet Romeo og Julie i en norsk samtidskontekst og behandlet transvestittisme (En søster i skapet).

I 2006 ble Aamodt nominert til Brageprisen for faktaboka Tutankhamon. I 2008 mottok hun Skolebibliotekarforeningens litteraturpris for sitt samlede forfatterskap.

Mer om Ingunn Aamodt i

 

Jon Ewo har arbeidet som biblioteksjef og innen forlagsbransjen som manuskonsulent, redaktør, og forlegger, men han er i dag heltidsforfatter. Han debuterte litterært i 1986 med novellesamlingen Det sies at oktober er en fin måned. Hovedtyngden av forfatterskapet ligger nå på barne- og ungdomsbøker.

Ewos barnebøker veksler mellom infantil humor (som i bøkene om Otto Monster), sjangerparodi (som i Trash Bazooka-serien) og eksistensielt alvor som i trilogien om Adam (Sola.., Månen.., Jorda..) og Svart, og cirka hvitt. Ewo har også skrevet sakprosa, blant annet serien Damms Norgeshistorie for barn.

Mer om Jon Ewo i

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 4.. klasse

Produsent
Ingunn Aamodt og Jon Ewo

Arena
Klasserom / sal / aula

Teknisk behov
220 volt. Et lite bord. En stol. Prosjektor, eller smartboard, utøverne stiller med Macbook med overganger.

 

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
250 per forestilling

Opprigg
15 minutter

Nedrigg
10 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

kontaktinformasjon

Jon Ewo
Telefon: 92 40 93 89
E-post: mail@jonewo.net

Ingunn Aamodt
Telefon: 92 69 85 01
E-post: iaamodt@online.no
Nettside: http://ingunnaamodt.wordpress.com/