Krokodilletyven

Med denne forestillingen ønsker vi å vise hvordan man kan ta utgangspunkt i en bok når man skal lage teater. Forestillingen Krokodilletyven er fritt basert på Taran Bjørnstad og Christoffer Gravs bok med samme navn, som igjen er fritt basert på et ekte “Krokodilletyveri” på Akvariet i Bergen i 2008.

om produksjonen

«Odd er ikke særlig modig. Han er redd for det meste. Hunder, katter, sola, mørke. Han er til og med redd for babyer. Derfor erter bøllene i klassen han så ofte de kan. En dag reiser klassen til Akvariet, og der møter Odd reptilsjef Rolf Lange. Rolf har tatoveringer og kan alt om dyr. Han håndterer slanger og krokodiller som om det skulle vært kosedyr. Rolf er sikkert ikke redd for noe, tenker Odd og får en genial ide; Han må bli tøff, og det han trenger er selvfølgelig en krokodille…»

Forestillingen er morsom, litt trist, litt skummel og selvfølgelig litt «odd».

Om lærerne ved skolen ønsker å få forestillingen inn i undervisningen, kan boken Krokodilletyven leses før elevene ser forestillingen.

om utøverne

Kvadratteateret
Kvadratteatret består av Andrea Mølmen, Andrea Jervell, Henrik Tidemann og Haflidi Arnar. Vi er fire skuespillere som har som mål om å lage umiddelbart og nyskapende teater for både barn og voksne. Vi ønsker å nå ut til flest mulig publikummere, og vil derfor turnere både på store og små steder. Når vi produserer produksjoner tar vi i bruk teknikker fra våre utdannelser ved Nord Universitet (HINT) og NSKI-Høyskole. Kvadratteatret har base i Oslo.

Taran Lysne Bjørnstad
er født og oppvokst i Bærum. Hun har studert medievitenskap i London og Oslo og er Cand. polit. ved UIO.  Hun har skrevet en rekke bøker for barn og ungdom og mottatt flere priser, bla Riksmålsprisen for ungdomsromanen DBY. Boken Krokodilletyven skrev hus i 2014. I 2017 ga hun ut romanen Sommer i Norge.

Mer om Taran Lysne Bjørnstad i

Foto: Kvadratteatret

Henrik Tidemann, Haflidi Arnar Haflidason, Andrea Mølmen og Andrea Norvik Jervell er Kvadratteatret

Foto: Litteraturfestivalen

 

 

 

 

 

 

 

 

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 5. klasse

Produsent
Kvadratteatret

Arena
Sal / aula. Spilleflate: 8 x 6 x 3 (Bredde X Dybde X Høyde)

Teknisk krav
To strømkurser. Full/delvis blending.

Programlengde
40 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
100 per forestilling

Opprigg / nedrigg
45 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Premiere 3.oktober på Akvariet i Bergen. Til sammen femten forestillinger fordelt over ukene 40 og 41. To forestillinger på Litteraturhuset i Bergen.
Antall besøkende på forestillingene er til sammen 519 personer.

Videre skal forestillingen spille flere steder, Barneteatret Vårt i Ålesund,  Akvariet i Bergen, Teater Ibsen og Akershus teater.

kontaktinformasjon

Kvadratteatret
Telefon: 92 08 17 04
E-post: kvadratteatret@gmail.com
Nettside: https://m.facebook.com/kvadratteatret/