Hva er egentlig feminisme?

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om musikk, feminisme og kvinner i norsk samfunnsliv. Hennes nyeste bok ”Kvinner i kamp” (2018) er allerede solgt til 19 land og tar for seg kvinnebevegelsens mange harde kamper.

 

OM PRODUKSJONEN

Kvinner er ingen ny oppfinnelse. Det kan bare virke sånn i blant. Menn dominerer i historiebøkene og åtte av ti biografier som kommer ut i Norge handler om menn. I dette underholdende foredraget guider Marta Breen deg gjennom feminismens historie, fra det første kvinnesaksmøtet i historien til #metoo, fra suffragettene til 1970-åras abortkamp. Hun snakker også om behovet for feminisme i vår tid og viser eksempler på hvordan medier og populærkultur ofte framstiller kvinner og menn på stereotypt vis.

OM FORFATTEREN

Forfatter og spaltist Marta Breen har skrevet en rekke bøker om kvinner i kulturlivet, kjønnsroller og feminisme. Blant dem er bøkene ”Piker, vin og sang” og ”Født feminist. Hele Norge baker ikke.”
I 2016 skrev Marta Breen boka ”60 damer på én time. Norsk kvinnehistorie for deg som har det travelt” i samarbeid med serieskaper Jenny Jordahl. Boka byr på korte møter med kvinnelige pionerer i norsk historie. Breen og Jordahl har tidligere samarbeidet om boka ”F-ordet. 155 grunner til å være feminist” (Manifest, 2015), som ble tildelt Kulturdepartementets fagbokpris for ungdom. Og i mars 2017 kommer de med sin egen quizbok: ”Hva vet du om damer”.
Breen driver en godt besøkt blogg som tar opp feministiske spørsmål med et humoristisk blikk, og hun holder ofte foredrag om tematikken. Hun er også leder i Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.

Foto av Morten Brun

PRODUKSJONSFAKTA

Målgruppe:
9. – 10. klasse og 1. – 3. klasse VGS

Arena:
Klasserom/grupperom

Teknisk krav:

 

Programlengde
90 minutter. Inntil 2 dobbelttimer pr. dag.

Elever
Maks 30 pr formidling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.