Forelskelse og fortvilelse

Forelskelse og fortvilelse er en forestilling laget for å skape leselyst blant unge mennesker. Forestillingen har fokus på hvordan forelskelse, kjærlighet og seksualitet har blitt formidlet opp gjennom litteraturhistorien, fra Gilgamesj og Platon og frem til i dag. Elevene blir presentert for utdrag fra gamle og nye klassikere, noe som ansporer til lesning som strekker seg ut over Fifty Shades of Grey.

om produksjonen

Det heter seg at det bare finnes syv historier i verden og disse fortelles igjen og igjen, til alle tider. Én av disse urhistoriene, handler om mann og kvinne. Det er en kompleks og fascinerende beretning om følelser og drift, som med individuelle forskjeller gjenfortelles i hver enkelt menneskes liv.

I denne forestillingen ønsker vi å koble litteratur til hverdagsliv. Vi vil kommunisere med elevene ut fra hva som er viktig for dem, her og nå. De befinner seg i en utsatt fase med nye eksistensielle utfordringer. Mange drømmer om å få seg en kjæreste, eller opplever å være i et parforhold for første gang. Det er mye usikkerhet, sjenanse og utforskertrang i bevegelse. Gjennom eksempler fra litteraturhistorien forsøker vi å belyse både forelskelse og fortvilelse.

Rapport fra et sandkorn - cover

om utøverne

Kjersti Wold og Geir Vang har sammen skrevet den prisbelønte ungdomsboka Rapport fra et sandkorn, og driver i fellesskap Noesis – senter for kreativitet og kommunikasjon. Kjersti Wold har lang fartstid som forfatter, mens Geir Vang har hovedfag i musikk.

Rapport fra et sandkorn vant romankonkurransen ROMANTIKK ? FYSIKK ? MYSTIKK? utlyst av Nasjonalt senter for realfagsrekruttering, RENATEsenteret, og Gyldendal Norsk Forlag i 2010.

Mer om Kjersti Wold i
forfatterkatalogen

Foto: Litteraturbruket

Foto: Litteraturbruket

produksjonsfakta

Målgruppe
1. – 3. klasse VGS

Produsent
Kjersti Wold og Geir Vang

Arena
Klasserom / sal / aula. Blending ikke nødvendig.

Teknisk behov
16 amp. kurs. Ta kontakt

Programlengde
40 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
60 per forestilling

Opprigg/nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

KONTAKTINFORMASJON

Kjersti Wold
Telefon: 90 94 13 94
E-post: kjersti@noesis.no