Fokus – å skrive fortellinger

Et heldags skrivekurs for ungdomstrinnet med Victoria Bø.

 

OM PRODUKSJONEN

Vi har fokus på det å skrive en god fortelling. Undervisningsformen er basert på stor grad av deltagelse fra elevene gjennom kreative skriveøvelser, blant annet jobber vi med ulike begynnelser, hvordan omskrive tekst, vi går gjennom forskjellen på skrivefasen og det å redigere tekst, og hvordan lage interessante/troverdige eller sprø/uvanlige personer/karakterer i fortellingene. Kurset har fokus på skriveglede og vi jobber med å få alle sansene med inn i skrivearbeidet. Opplegget er variert og består av skriveøvelser, høytlesing, fellesdiskusjon i klassen. Elevene skriver på egen hånd og to og to. Elevene vil få anledning til kort individuell tilbakemelding på tekstene de produserer i løpet av dagen. Vi kommer også til å lese en lyrisk tekst fra et forfatterperspektiv.Målet med dagen er å gi elevene kunnskap om nye måter å jobbe med fortellinger på og å skape skriveglede gjennom å gi elevene inspirerende skriveopplevelser.Elevene vil også få: praktiske tips til hvordan de selv kan jobbe videre med kreativ skriving, og informasjon om mulige veier videre for de som drømmer om å bli forfatter eller utforske skrivetalentet sitt videre på hobbybasis (skrivekurs, utdanning osv).

FORBEREDELSER

Elevene må på forhånd ha skrevet begynnelsen på en fortelling (ca en halv A4 side) som tas med til skrivekurset. Form og innhold og tematikk kan elevene velge selv. Dette kan enten være et elevarbeid som allerede er gjennomgått av lærer eller brukt i annen sammenheng. Vi skal se på disse begynnelsene fra et forfatterperspektiv og bruke tekstene i løpet av skrivekurset.

Om Forfatteren

Foto: Volapuk.no

Victoria Bø startet opp forfatterlinja på Danvik folkehøgskole i 2004 og var hovedlærer på denne fulltids forfatterutdannelsen i fem år. Hun har hatt mange oppdrag som kursleder/skrivelærer: alt fra Lynkurs på Litteraturfestivalen på Lillehammer til skoleturneer i Tromsø. Har holdt kurs i alle slags formater: dobbelttime, heldagskurs, ukeskurs, kveldskurs, helgekurs.

Webside: www.victoriabo.no

Bibliografi:

  • Teresa Birnas bortgang. 2013. Roman.
  • Selma og dagen som ble grå, 2008. Barnebok.
  • Tårnseilere, 2007. Roman
  • Historien om Henrik Wiklunds barnebarn, 2004. Roman

Produksjonsfakta

Målgruppe
9. – 10. trinn

Produsent
Victoria Bø

Arena
Klasserom

Teknisk behov
Ingen

Programlengde
6 skoletimer

Elever
30 per forestilling

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres

KONTAKTINFO

Victoria Bø
E-post: post@victoriabo.no
www.victoriabo.no