Et nomadisk perspektiv

Hva er egentlig et hjem?
Forfatterbesøk med Demian Vitanza.

Om produksjonen

– Det siste året har jeg bodd i en bobil og reist omkring i Europa. Dette har fått meg til å tenke over hva et hjem er, eller kan være. Jeg ønsker å dele disse tankene med elevene. Man kan imidlertid ikke snakke om hjem, uten å snakke om dets motsetninger: hjemløshet eller nomadisme.

Min siste roman, Sub Rosa, handler om hjemløshet og savn, og jeg vil bruke partier fra denne til å diskutere hva det betyr å «høre til» og hvordan begrepet «frihet» egentlig kan forstås. Opplegget vil inneholde et dykk i nomadenes historie og omstreiferlovenes inntog i det moderne Europa. Det vil også bli snakket om reisende mennesker i dag: særlig flyktninger og romfolk.

Jeg ønsker å dele erfaringer fra et reisende liv og et skrivende liv, til inspirasjon for tanker om livet og litteraturen.

Sub Rosa

Om forfatteren

Marco Demian Vitanza (1983) er forfatter og scenekunstner. Han debuterte høsten 2011 med romanen urak, som han fikk stor oppmerksomhet for. Året etter ga han ut de tre enakterne Londinium, som er blitt oversatt til dansk, fransk og kinesisk.

Som scenekunstner har Demian blant annet jobbet med Papirløse fortellinger på Nationaltheatret, han har drevet skriveprosjektet Stemmer fra innsiden for fengselsinnsatte og han har vært husdramatiker på Dramatikkens hus. Han har også mange års turnéerfaring både med skrivekurs og foredrag, særlig for ungdomsskoler og videregående skoler, men også barnehager, fengsler og voksne.

Mer om Marco Demian Vitanza i

forfatterkatalogen

Foto: Siv Elin Nærø

Foto: Siv Elin Nærø

produksjonsfakta

Målgruppe
8. – 10. trinn

Produsent
Marco Demian Vitanza

Arena
Klasserom/grupperom

Teknisk krav
Prosjektor og tavle/whiteboard

Programlengde
90 minutter

Elever
Maks 30 pr formidling – inntil 2 dobbelttimer pr. dag.

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Status

2015: 9. klasseturne i Oslo

Kontaktinformasjon

Marco Demian Vitanza
Telefon: 95 26 80 27
E-post: m.d.vitanza@gmail.com