Engel i Paris

Forfatterbesøk med Elin Husebø.
Forfatterbesøket gir en introduksjon til Alexander L. Kiellands liv og forfatterskap, samtidig som elevene får et innblikk i forfatter Elins eget valg om å bryte opp og satse på et liv som forfatter, hennes egen reise.
Engel i Paris er en lettlest-bok om da Alexander Kielland ble forfatter, i et enkelt språk og lett tilgjengelig for leseren.

Om produksjonen

Alexander L. Kielland var 29 år gammel da han forlot kone og barn og dro til Paris i mai 1878. Hjemme i Stavanger var Kielland direktør på Malde Teglverk, men han drømte om å bli forfatter. I boka Engel i Paris blir vi godt kjent med Kielland. Vi får et innblikk i hverdagen hans, men vi får også en levende skildring av storbyen Paris. Kielland får nye venner og oppdager stadig nye steder. Han blir kjent med kunstnere og forfattere, blant andre Fritz Thaulow, Bjørnstjerne Bjørnson og Camilla Collett.

Samtidig er Kielland hele tiden i tvil om seg selv. Vil han klare å bli forfatter?

Med stor innsikt i Alexander L. Kiellands liv og ved hjelp av brev og andre kilder, tegner Elin Husebø et presist og fascinerende bilde av Kielland. Hun mestrer å gjenskape tiden da Kielland skrev ned de første novellene sine, som i 1879 førte til at Kielland ble forfatter.

Engel i Paris

forberedelser

Elevene leser s. 7-11 i Engel i Paris før hun kommer. Forbered gjerne noen spørsmål til forfatteren på forhånd.

Om forfatteren

Elin Husebø er litteraturviter og har bakgrunn som lærer i norsk for minoritetsspråklige. Hun har studert ved Skrivekunstakademiet og har tatt Forfatterstudiet i Tromsø. Utgivelsen Alexander L. Kielland. Fire noveller (2008) ble tilrettelagt av Elin Husebø.

Mer om Elin Husebø i
forfatterkatalogen

Foto: privat

Foto: privat

produksjonsfakta

Målgruppe
8. – 10. trinn

Produsent
Elin Husebø

Arena
Klasserom/grupperom

Teknisk krav
Tavle/whiteboard

Programlengde
90 minutter

Elever
Maks 30 pr formidling – inntil 2 dobbelttimer pr. dag.

Opprigg / nedrigg
0 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Status

2014/15: 9.klasseturne i Oslo.

kontaktinfo

Elin Husebø
Telefon: 90 68 97 43
E-post: elin.huseboe@combitel.no