Dikt og tuba

Når forfatter og artist Ove Røsbak og musiker og komponist Geir Løvold setter hverandre i stevne og legger ut på turné, ligger det stor kunst i lufta.

Om produksjonen

Både Ove Røsbak og Geir Løvold har i hele sin kunstneriske karriere jobbet i spenningsfeltet mellom ord og musikk. Dikt og tekster står fint alene. Det samme gjør musikken. Men kan musikken beskrive diktene? Og kan teksten fremheve og berike musikken? Rører ord ved følelser på samme måte som melodien? Kan ord og musikk kommunisere med hverandre? Hvilke fellesnevnere har ordene og musikken? Kanskje det er i pausene, overgangene det sterkeste kunstneriske uttrykket fins? Ord går over i musikk og tilbake, musikk går over i ord og tilbake, men i de fineste øyeblikkene er det stillheten som taler. Det er det denne produksjonen handler om.

Foto: Flemming Støldal

Foto: Flemming Støldal

om utøverne

Ove Røsbak har gitt ut over 20 bøker i alle genrer, men mest lyrikk. Han er spesielt kjent for sine biografier om Alf Prøysen og Rolf Jacobsen og for sine svært populære barnebøker om Nissen på Haugen. Røsbak har et mesterlig grep på publikum under sine opplesninger, og har i likhet med Løvold fått strålende kritikker både for sine sceneopptredener og sine utgivelser. Han har samarbeidet med mange av dette landets mest kjente musikere, som Henning Sommerro, Sigmund Groven, Iver Kleive, Knut Reiersrud, Tone Hulbækmo, Maj Britt Andersen, Viggo Sandvik og Ketil Bjørnstad.

Mer om Ove Røsbak i
forfatterkatalogen

 

Geir Løvold har med sin store tuba opptrådt i de forskjelligste sammenhenger i en mannsalder. Han har spilt i Kringkastingsorkestret i nesten 20 år, og han har turnert i inn- og utland med Iver Kleive og Kjetil Bjerkestrand. Sammen med skuespilleren Bjørn Floberg og pianisten Svenn Erik Kristoffersen har Løvold laget musikk til tekster av dikteren Rolf Jacobsen  – – – en dag skal komme som en rose, og han har også laget sanger til dikt av Tor Jonsson og Federico Garcia Lorca i La luna asoma. På turnéen med Røsbak vil han presentere ny musikk for tuba og datamaskin!

Foto: Tylden

Foto: Tylden

Foto: Flemming Støldal

Foto: Flemming Støldal

Produksjonsfakta

Målgruppe
10. klasse og 1. – 3. klasse VGS

Produsent
Ove Røsbak og Geir Løvold

Arena
Aula / gymsal. Blending ikke nødvendig.

Teknisk behov
Lydanlegg. Ta kontakt

Programlengde
40 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
60 per forestilling

Opprigg/nedrigg
Ta kontakt. Bærehjelp hvis mulig.

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

Status

2014: Turné i Nordland og Agder med forestillingen Sorgen dænse på ælven i mårråsol med Ove, som leste egne dikt, og Geir på tuba, foruten strykekvartett og piano med musikk av Egil Kapstad og Geir Løvold. Turnéene var støttet av Norsk kulturråd.
Dikt og tuba – Helgelands Blad 03.02.14
Dikt og tuba – Rana Blad 04.02.14

Kontaktinformasjon

Ove Røsbak
Telefon: 90 21 90 12
E-post: post@rosbak.no