Blake, Bjørnson, Bjerke og beatsa

Hva er det som gjør en av Norges mest erfarne rapartister så interessert i diktet Farao på ferie? Hva har jambisk pentameter med beats å gjøre? Hadde Bjørnson muligens vært en breial rapper dersom han hadde levd i dag? Og hvorfor er Son Of Light så opptatt av de klassiske engelske poetene?

om produksjonen

Blake, Bjørnson, Bjerke og beatsa handler om å formidle de klassiske poetenes innhold, rytme og flow gjennom rapmusikkens uttrykk. Poesi i verdensklasse er bygd opp av rytmikk, betoning, ulike verseformer, ordforråd, metaforer osv. Dette er språkferdigheter som rapartister arbeider med hver eneste dag i sin sjanger. Kanskje kan man si at de første poetene var de første rapperne?

Son of light har arbeidet med å utforske hva som skjer når man setter nylagede beats til dikt av poeter som f.eks Blake, Bjerke og Bjørnson m.fl. Resultatet er et spennende materiale som kommuniserer godt og som groover!

I denne produksjonen formidles dikternes storhet på en ny måte. Son Of Light presenterer et visuelt konsertforedrag der han som poesinerd og erfaren rapartist presenterer og tolker sine favorittdiktere på en energisk og engasjert måte. Med seg på scenen har han DJ/produsent Eirik Blåsternes som har laget musikken til tekstene og som fremfører dem live sammen med Son of Light. 

Sammen viser de hvilke paralleller man kan finne mellom rap og de klassiske poetene, og de formidler kunnskap om poesi på en utradisjonell måte i skolesammenheng. Foredraget følges av animasjoner og illustrasjoner laget av illustratør Johann Grimstvedt. Produksjonen hadde premiere på Kulturtorget 2017 i Molde, og skal turnere på videregående skoler i Møre og Romsdal skoleåret 2017/2018.

om utøverne

Son Of Light debuterte som rapartist i 1997 med albumet Deep Green. Han ble nominert til Spelemann i 2012 for War of the words og han har turnert inn- og utland både som soloartist og sammen med artister som Nosizwe Baqua, Sandra Kolstad, Tommy Tee og bassist Ida Kristine Nielsen. Han har lang erfaring fra arbeid i Den kulturelle skolesekken, ikke minst med skolekonserten Fra Bygd til Beat. Han har også arbeidet med ulike former for ungdomsverksteder innen bl.a musikkvideo og tekstskriving. 

Eirik Blåsternes er DJ og produsent fra Bergen. Han har samarbeidet med bl.a Lars Vaular, Store P og Verk og han turnerer i Den kulturelle skolesekken med Miss Tati. Eirik er  utdannet sosialantropolog og han har bl.a studert ungdoms musikkvaner i Kina.

produksjonsfakta

Målgruppe
Ungdomsskole og 1. – 3. klasse VGS

Produsent
Bjørnsonfestivalen

Arena
Spillelokalet må ha lerret og prosjektor med god lysstyrke.

Teknisk krav
Lokalet bør kunne blendes på grunn av bildevisningene.
Turnéarrangør og utøvere avtaler anskaffelse av PA/lydmikser/mikrofoner og utgiftene dekkes av arrangør.

 

Programlengde
45 minutter. Maks to forestillinger pr. dag.

Elever
Maks 100

Opprigg
45 minutter

Nedrigg
30 minutter

Pris DKS
Rammeavtalen med fylkesnettverket.
Merk: 300,- pr dag for bruk av illustrasjoner kommer i tillegg til utøverhonorar.

Foto kan benyttes til promotering av forestillingen. Fotograf skal krediteres.

status

Prosjektet er støttet av Norsk Forfattersentrum Litteraturbruket og SEANSE ved Høgskolen i Volda.

2017: Videregående skoler i Møre og Romsdal

kontaktinformasjon

Johild Kosberg Bredin
Telefon: 91 14 91 19
E-post: johild@bjornsonfestivalen.no