Søppelplasten i havet – Kirsti Blom

Visste du at hvert minutt året rundt kaster vi 15 tonn plast ut i havet? 

Boka Søppelplasten i havet skildrer hvordan havet, sjøfuglenes matfat, er i ferd med å bli en søppeldynge. Når forskere undersøker døde havhester som skylles opp på strendene, finner de plast i magene deres. Slik varsler fuglene om at det er altfor mye plastsøppel i sjøen. Heldigvis kan vi sammen og hver for oss hjelpe havhesten og de andre sjøfuglene, og rundt om i verden har mange allerede tenkt ut smarte oppfinnelser og løsninger for å fjerne søppelet.

Foredraget bygger på sakprosaboka av samme navn.  Søppelplasten i havet er skrevet av skjønnlitterær forfatter Kirsti Blom og biolog Geir Wing Gabrielsen (Cappelen Damm, 2016). Kirsti Blom forteller og viser bilder fra boka.

I tillegg vil Henriette Vaagland og Augustine Arukwe, forskere ved institutt for biologi på NTNU, og masterstudent Mari Aas Fjelldal presentere et måsereir og litt av sitt arbeid fra Trøndelag.

Velkommen!

 

Kirsti Blom har gitt ut ni romaner, to diktsamlinger, ei skjønnlitterær barnebok og åtte sakprosabøker for barn og unge. I 20 år har hun turnert land og strand rundt for Den kulturelle skolesekken og andre oppdragsgivere.

– – –

Sted: Sellanraa Bok & Bar, Litteraturhuset i Trondheim (Kongens gate 2)
Tid: 19.00 (Dørene åpner 18.30)
Inngang: 120/70
Kjøp billetter her: https://forfattersentrum.hoopla.no/sales/3436320549

 

Foto: Faksimilie fra boka
Forfatterportrett: Johanna Blom

kart