Skrivekurs med Trude Marstein

Dette er et lengre roman-/novellekurs med fokus på å utvikle gode «leseverktøy» for å kunne skrive bedre selv. For å kunne skrive godt, er det helt nødvendig å bli en mer bevisst leser. Vi vil derfor nærlese tekster av etablerte forfattere, og gå gjennom emner som etablering, perspektiv, dialog, struktur/oppbygging m.m. Det blir gitt skriveoppgaver underveis som knyttes opp mot disse emnene, og mye tid vil bli brukt på gjennomgang av deltakernes egne tekster i hele perioden. 8 kurskvelder med oppstart 11. september, fra 17.30 -21.30 hver gang. Opptak etter søknad. Søknadsfrist: 28. august.

Trude Marstein (f. 1973) debuterte i 1998 med prosasamlingen Sterk sult, plutselig kvalme som hun fikk Tarjei Vesaas` debutantpris for. Senere har hun utgitt romaner, essays og en barnebok, og hun har mottatt flere priser for sitt forfatterskap, blant annet Kritikerprisen i 2006 for romanen Gjøre godt.  Trude Marstein fikk i fjor strålende kritikker for Så mye hadde jeg, en roman om den aldri hvilende lengselen etter et liv rikt på tilhørighet, lidenskap og mening – men også om følelsen av at alt glipper. I sine bøker lykkes hun i å avsløre spriket mellom den nærhet, omsorg og kjærlighet vi ønsker skal være mellom mennesker – og alle de trivielle og gale følelsene som ligger under overflaten når folk møtes.

 

PRAKTISK INFORMASJON

Omfang: 8 kurskvelder à 4 timer (32 undervisningstimer)
Sted: Litteraturhuset (Riverton i 2. etasje)
Kursavgift: kr 7000,-

Kursdatoer (6 onsdager og 2 tirsdager):  11. september, 17. september (NB. tirsdag), 25. september, 9. oktober, 16. oktober, 22. oktober (NB. tirsdag), 30. oktober og 6. november.

 

SØKNAD OM KURSPLASS

Det er kun 10 plasser. Det vil derfor være en opptaksprosess basert på innsendt materiale. Skriv litt om deg selv (maks en side) og hva du håper å få ut av kurset, og legg ved 1-5 sider skjønnlitterær tekst.

Om utseende og filformater:

• Bruk linjeavstand 1 1/2.
• Ikke bruk formattert tekst, annet enn fete typer og kursiv.
• Filformater: Word eller pdf

Søknadsfrist: 28. august. Svar kan forventes ca 5. september

 

SØKNADSKJEMA

Ditt navn (obligatorisk)

E-post (obligatorisk)

Navn og epostadresse til deltaker (obligatorisk)

Telefonnummer til deltaker (obligatorisk)

Fakturaadresse (obligatorisk)

Skriv litt om deg selv (obligatorisk)

Vedlegg (Maks 5 sider)