LITTERATEN: Poetikkseminar med Kristine Næss

Poetikkseminaret fortsetter med forelesninger av forfattere fra øverste hylle. 21. februar inntar Kristine Næss podiet på Perspektivet Museum.

Næss vil snakke om romanen Mens jeg husker det (2018). Ingeborg er et tenkende menneske og enboksforfatter med ambisjoner om å skrive doktoravhandling om den østerrikske forfatteren Ingeborg Bachmann – til tross for manglende akademiske forutsetninger. Ingeborgs tankestrøm opptar det meste av romanen, der lite unnslipper hennes sivilisasjonskritiske tenkning.

Kristine Næss ble nominert til Nordisk Råds litteraturpris for sin forrige roman Bare et menneske  i 2015, og er godt etablert i toppsjiktet av norske forfattere. Hun debuterte i 1996 med diktsamlingen Obladi, og har siden skrevet romaner, fortellinger, en poetikk, og to diktsamlinger. Næss er leder for Det litterære Råd i Den norske Forfatterforening.

Poetikkseminaret er en åpen forelesningsrekke der Forfatterstudiets gjestelærere reflekterer rundt et selvvalgt emne. Seminaret arrangeres av Forfatterstudiet, Forfattersentrum og Perspektivet Museum, og er åpent for alle.

Litteraten er støttet av Norsk Forfattersentrums medlemsfond og Fritt Ord.

Gratis inngang!