Forfattersamtalen: Britt Karin Larsen og Kjersti Bronken Senderud

Britt Karin Larsen og Kjersti Bronken Senderud møtes til samtale om sine siste bøker, romanene «Berøringen» og «Hotellet», som begge utkom i 2019. De vil også snakke om tidlige inspiratorer, om å skrive poesi, om å reise, om å være på leting, og om å sitte og se ut av et vindu.

Gratis og åpent for alle. Velkommen!

 

Britt Karin Larsen (f. 1945) bor på Hernes i Hedmark. Hun har en stor litterær produksjon bak seg som rommer diktsamlinger, barnebøker, dokumentarbøker og romaner. Romantrilogien om taterne regnes som gjennombruddet i hennes forfatterskap og skaffet henne blant annet Ossietzky-prisen for sitt opplysningsarbeid om taternes historie i Norge. Den etterfølgende bokserien om folket på Finnskogen begeistret både leserne og kritikerne, og ble kalt en gave til norsk samtidslitteratur av Dagbladets anmelder Cathrine Krøger. Siste bok i serien, «Kaldere mot natten», utkom i 2015.

«Berøringen» fra 2019 er en frittstående og medrivende roman om lengselen etter nærhet og tilhørighet, om det som holdes skjult og om hvor vanskelig, og nødvendig, det kan være å fortelle ens egen historie.

Kjersti Bronken Senderud (f. 1971) debuterte med diktsamlingen «Fremdeles» i 1997, og har siden skrevet en rekke diktsamlinger, samt prosaboken «Smeltevannet» og romanene «Huset» og «Bo». Den siste boken «Hotellet» fra 2019 er Kjersti Bronken Senderuds tolvte utgivelse. Dette er en roman om å møte seg selv i en annen, om sorg og utilstrekkelighet og forsøk på forsoning, skrevet frem i det tilbaketrukne hotellets språk: sildrende, lysende, dempet.

Arrangementsrekka «Forfattersamtalen» er et samarbeid mellom Norsk Forfattersentrum og Deichman Majorstuen.