Produksjoner i arkiv

Produksjoner som av ulike grunner ikke formidles . Ta kontakt med Litteraturbruket for detaljer.

 dby

Foto: Litteraturfestivalen

Syv ungdommer gjør noen valg for første gang. Samme kveld, samme fest. En verden hvor voksne ikke har adgang. DBY er en kollektivroman skrevet av Taran L. Bjørnstad, hvor historier og karakterer glir over i hverandre og skaper en større fortelling. Et av kapitlene er omskrevet og tilrettelagt for forestillingen. Vi møter to av de syv hovedpersonene i DBY; Reza og Mai. Forestillingen tar i bruk film, musikk og teater – for å presentere litteratur. Publikum blir konfrontert med noen valg, som får konsekvenser for karakterene i boka.

Utøvere
Taran L. Bjørnstad (på video)
Kristin Jess Rodin (Mai)
Buzhan Baban (Reza)
Andrea Norvik Jervell (Andrea)
Emil Olafsson (Morten)

Produsent
Litteraturbruket v/ Knut Fougner

Les mer

HVA HAR DU I SEKKEN DIN?

Foto: Kine Bakke

Foto: Kine Bakke

Et kreativt og intensivt skriveverksted i regi av forfatterne Helene Guåker og Elen Betanzo. Formålet med produksjonen er å visualisere hvordan en kreativ skriveprosess kan foregå. Forfatterne ønsker å involvere elevene i hva det vil si å skape en historie og hvilke virkemidler man kan ta i bruk når historien skal bygges, samt kick-starte fantasien.

Utøvere
Helene Guåker og Elen Betanzo

Produsent
Helene Guåker og Elen Betanzo

Les mer

INGUSTI

Foto: Litteraturbruket

Foto: Litteraturbruket

Ingusti er et teatralt og stillferdig møte mellom tekst, perkusjon og gitar. Forestillingen er et samarbeid mellom forfatter og poet Kjersti Bronken Senderud (tekst), Henning Eidem (perkusjon og elektronikk) og Susanna Calvert (gitar og elektronikk). Forestillingen har et litterært utgangspunkt, men uttrykket er en samlet helhet hvor tekst og musikk er likeverdige. Noe av spenningen ligger i hva som skjer i møtet mellom de forskjellige uttrykkene og personene på scenen. Settet er hele tiden i forandring, ingen konsert eller oppsetning vil derfor være lik.

Utøvere
Kjersti Broken Senderud, Henning Eidem og Susanna Calvert

Produsent
Hanne Bru Gabrielsen

Les mer

JULI – EN SOMMER – TO STEMMER

Foto: Cappelen Damm

Foto: Cappelen Damm

Ungdomsromanen JULI handler om møtet mellom Elin og Kato og følelsene som oppstår mellom dem. De møtes i sommerferien på Schrøderøya. Elin kommer fra et trygt og stabilt miljø, mens Kato er rotløs og alene, han må ta mye ansvar for moren sin som har et rusproblem.

Forfatter og illustratør Tania Kjeldset vil snakke om temaer som vennskap og svik, omsorgssvikt, rus, og ikke minst det å tørre å ta grep, å blande seg inn i andres liv.

Utøver
Tania Kjeldset

Produsent
Tania Kjeldset

Les mer

KUBBE LAGER MUSEUM

Foto: Aschehoug

Foto: Aschehoug

Kubbe er ein samlar – han samlar på mykje rart, nesten alt han kjem over! Ein dag så er alle eskene og hyllene til Kubbe fulle, og han spør bestemor om råd om kva han skal gjere med alle tinga han har samla.

Kubbe lagar museum er eit pedagogisk opplegg for barnehage som viser litt av samlaren i oss alle. Vi har med både ei Kubbe-samling og litt frå musea sine skattkammer og har aktivitetar undervegs.

Utøver
Åshild Kanstad Johnsen

Produsent
Åshild Kanstad Johnsen

Les mer

…OG DET VAR FORFATTAREN SJØLV SOM LAS

Foto: Samlaget

Foto: Samlaget

Forfattaren Gaute M. Sortland dukkar opp frå, nei ut av, ein boks – og fortsetter høgtlesinga som elevane har starta i klassen. Han møter elevane i grenseland mellom ei vanleg opplesing og performance. Ein kar for seg sjølv i eit rom for seg sjølv. Elevane blir ikkje førebudde på vitjinga; ikkje som dei veit om, men høgtlesinga i klassen i dagane/ vekene før er akkurat den førebuinga som skal til. Gaute les også nokre utvalde tekstar frå den andre boka si, «Du er her igjen og alt er forandra».

Utøvar
Gaute M. Sortland

Produsent
Vilde Kamfjord, Kulturmenyen Oppland

Les meir

OVERLEVE

Foto: Litteraturbruket

Foto: Litteraturbruket

Overleve, skrevet av Marit O. Bromark og Sivun Pen, er Pens historie fra han som ung økonomistudent fikk jobb i Finansdepartementet i Phnom Penh, til han ble jaget ut på Kambodsjas dødsmarker i 1975. Revolusjonen tok fra ham alt han eide, og forandret livet hans for alltid. I Røde Khmers regime var det ikke plass til enkeltmennesker. Det fantes ingen rom for kjærlighet, glede eller medmenneskelighet. Individer ble ofret for et større mål. Produksjonen benytter bilder, video, fortelling og opplesning for å belyse et svært mørkt kapittel i Kambodsjas – og menneskehetens – historie.

Utøver
Marit O. Bromark

Produsent
Litteraturbruket v/ Knut Fougner

Les mer

Pulverheksa

Foto: Studio Oscar

Foto: Studio Oscar

Pulverheksa bor i et koselig hus i Pulverskogen sammen med katten Hokus og kråka Pokus. I Pulverskogen bor også mange av vennene til Pulverheksa; Politimannen, Tyven, Drømmeprinsen, Krokodillen, Suppegjøken og alle småtrollene. Men også alle de som kjenner bøkene om Pulverheksa er vennene hennes. Av og til drar hun på besøk – og nå kommer hun til dere.

Forestilling basert på Ingunn Aamodts populærer bøker.

Utøver
Karoline Øyan

Produsent
Litteraturbruket v/ Knut Fougner i samarbeid med Nordland fylkeskommune, Troms fylkeskommune og Finnmark fylkeskommune.

Les mer

PSYKT PSPRENGT!

Foto: Renate Nedregård

Foto: Renate Nedregård

Hva rører seg inni en forfatters hode? Mord, blod, kjærlighet, frustrasjon, galskap, rå humor og uregjerlige ideer som ikke vil slippe taket.

I denne forestillingen møter du forfatter og skuespiller Ingelin Røssland og skuespiller Andreas Holt. Utgangspunktet er Røsslands forfatterskap og hvordan hun jobber med ideer og tekst. Du møter forfatteren i en slags halvrealistisk verden, der arbeidet med bøkene om Engel Winge står i sentrum. Hva foregår i en forfatters hode, hvordan kommer ideene – og hva skjer når ideene tar overhånd og vil styre historien selv? Finnes det enkle triks som alle kan lære seg for å bli bedre historiefortellere?

Utøvere
Ingelin Røsseland og Andreas Holt

Produsent
Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag, Buskerud, Oppland og Hedmark fylker

Les mer

SKRIV MEG!

Foto: Volapuk.no

Foto: Volapuk.no

SKRIV MEG!! er en samproduksjon i skrive- og skuespillerkunst for klasser i videregående skoler som ønsker en leken og inspirerende dag med ord og opptredener. Elevene får velge et portrett/fotografi og gjennom trinnvise øvelser oppmuntres de til å leve seg inn i hvem personen på portrettet kan være. Det hele ledes av forfatter Victoria Bø og skuespiller Kari Jenseg.

 

 

Utøvere
Victoria Bø og Kari Jenseg

Produsent
Litteraturbruket v/ Knut Fougner

Les mer

ZAPMAN

Foto: Leif Gabrielsen

Foto: Leif Gabrielsen

Hvem er jeg egentlig? Og hva skjer med den som «zappes» inn i en annen virkelighet. En leken tilnærming til identitet. ZAPMAN handler om forholdet mellom det private og det offentlige, om det å bli noen gjennom å bli sett. Morten Røhrt fremfører en forestillingen om realityfjernsyn skrevet av Ivo de Figureido, regissert av Bentein Baardson.
Utøver
Morten Røhrt

Produsent
Widar Aspeli – Turnéorganisasjon for Hedmark,
i samarbeid med Litteraturbruket og Oslo Nye Teater

Les mer